Follow:
boeken, kids

Alles wat cool is aan haaien en andere onderwaterwezens – Mike Lowery

Wanneer een boek over wat ‘engere’ dieren gaat ben je bij Thomas aan het goede adres. Deze dieren hebben toch wat mysterieus om zich heen en dat maakt nieuwsgierig. We hebben al de nodige dinosaurus boeken in de kast staan, maar een gaaf boek over haaien hadden we nog niet in huis. De cover nodigt Thomas in ieder geval erg uit om het boek open te slaan.

Synopsis ‘Alles wat cool is aan haaien en andere onderwaterwezens!’

Kom alles te weten over haaien en andere onderwaterwezens!

Je vindt in dit boek:

  • rare-maar-ware haaienfeitjes
  • bijzondere haaienwetenschap
  • hilarische haaiengrappen
  • haaientekenles
  • een haaienveldgids

en heel veel meer!

Samenvatting

Echt alles wat je je maar kan bedenken wordt in dit boek besproken. De opmaak van dit boek is gericht op kinderen; veel kleur, diverse grootte van lettertypes, verschillende soorten lettertypes en heel veel leuke en grappige illustraties. Dit nodigt uit tot lezen! Aan het begin van het boek is ook een duidelijke landkaart met de werelddelen afgebeeld. Ook staan hier de 5 oceanen op zodat kinderen al meteen een beetje topografieles krijgen.

Geschiedenisles, aardrijkskunde, biologie, natuurkunde…..eigenlijk bevat dit boek al deze lessen in één. Zo leerde ik ook wat over de oceanen en hoe groot een blauwe vinvis is. Ik vind het daarom ook erg leuk om dit boek samen met Thomas door te bladeren en af en toe wat stukjes te lezen.

Ook zit er veel humor in het boek. Kleine tekeningetjes met grappige tekstballonnetjes vind je door het hele boek heen. Grappige weetjes over wat er bijvoorbeeld voor rare dingen in de maag van een haai zijn gevonden. En kinderen onthouden dit goed en weten dan weer vol enthousiasme deze weetjes door te vertellen aan vriendjes en vriendinnetjes. Of aan opa en oma wanneer zij weer eens op visite zijn 😉

Vakantietip! Kinderen vinden het vaak erg leuk om te leren tekenen. Zo staan er in dit boek hele makkelijke voorbeelden om dieren die onder water leven te leren tekenen. Op een zeer laagdrempelige manier uiteraard. Hier zijn de kids in de vakantie wel even zoet mee 🙂

Dit is een soort haaien en onderwaterwezens encyclopedie volop vermaak. Dit boek zal dan ook geregeld weer even uit de kast tevoorschijn worden getoverd om weer heerlijk doorheen te bladeren en te lezen. Een aanwinst!

Informatie

Alles wat cool is aan haaien en andere onderwaterwezens! – Mike Lowery

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789026151040

Prijs: €15,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge