Follow:
interieur, lifestyle, samenwerking

Geef je interieur meer sfeer met een mooi schilderij

 

Onlangs keek ik naar een aflevering van Bed & Breakfast (my guilty pleasure) en werd er gefilmd bij een stel in de keuken. Het enige wat mij gedurende dat stukje aflevering in het oog sprong was het gave schilderij wat aan de muur hing. Een groot schilderij, een echte eyecatcher in de keuken. Op dat moment besefte ik dat ik dat eigenlijk wel mis in onze woonkamer. Een mooi schilderij in de zithoek. Het geeft je interieur sfeer en iets unieks (als je een uniek schilderij ophangt dan en niet eentje die half Nederland in huis heeft hangen). En wat doe je dan als de aflevering is afgelopen? Precies, online kijken naar inspiratie!

Soorten schilderijen

Wat mij al snel duidelijk was is dat er ontzettend veel keuze is. Niet alleen in de stijl van het schilderij, maar ook in de vorm. Zo kan je kiezen voor één groot schilderij, of twee naast elkaar, of zelfs drie. En qua stijlen kan je natuurlijk ook alle kanten op. Modern, klassiek, sober of juist heel kleurrijk. Ik kwam ook terecht op de site mynewart.nl en kwam toch een aantal plaatjes tegen.

Ik moet zeggen dat ik een meerluik wel heel erg speels en leuk vind. Het kleurenpalet van deze schilderijen vind ik echt prachtig. Ik ben een herfsttype en dit past echt bij mij. Een rustige sfeer met toch wat kleur. Ik ben niet zo erg van de abstracte schilderijen, ik moet wel een beetje kunnen zien wat het voorstelt. En deze rij bomen vind ik daarom op een prachtige manier weergegeven.

Eentje die iets meer kleur heeft maar ook meteen mijn aandacht trok is onderstaand schilderij. Dit vind ik ook een heel mooi en kleurrijk schilderij. Eentje die wel in onze gang zou passen, boven het trapgat. Daar zit een hele hoge grote witte kale muur…..

Kleuren terug laten komen

Wat ik wel voor mijzelf heb besloten is dat ik wat meer eenvoud in kleuren wil creëren in de woonkamer. Dus bijvoorbeeld accessoires in dezelfde kleuren en dan ook kleuren in een schilderij daarin terug laten komen. Dit geeft wat rust in de kamer. Onze woonkamer is niet groot, en als daar een explosie aan kleuren aanwezig is (wat nu wel een beetje het geval is) dan oogt het nóg kleiner en drukker.

Zo’n kleurpalet kan je heel goed zelf een beetje maken. Zoals je op de foto hierboven ziet is de basis allemaal vrij rustig. De kleuren komen van de kussens, poef, vaasjes en de schilderijen. De woonkamer is wel groter dan die van ons, maar het geeft mij wel inspiratie. Het scheelt dat er geen grote zwarte beeldbuis centraal staat natuurlijk, de openhaard en de schilderijen zijn wel echt een mooie eyecatcher. Deze rust hoop ik ook een beetje in onze woonkamer te creëren.

Als ik dan een beetje afga op mijn smaak qua kleuren. Zou ik denk ik gaan voor dit schilderij:

En dan de accessoires in die kleuren aan de inrichting toevoegen. Een paar kussentjes op de bank en kaarsen op tafel. Ik hou van deze kleurencombinatie. En wat het voor moet stellen? Daar geef ik gewoon mijn eigen draai aan…;-)

Last but not least…

En deze schilderijen wilde ik jullie niet onthouden. Absoluut niet aan mij besteed, maar ik vond ze té leuk om niet te laten zien.

Voor Andries’ toekomstige mancave (in his dreams…)

En voor de Stephen King fans (ben ik wel, maar ik zou mij elke keer kapot schrikken als ik dit schilderij in huis tegen zou komen)

Do you wanna balloon…???

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Janneke

    Leuke post! Ik ben het helemaal eens met die laatste twee. Die zouden er bij mij ook niet in komen. Vooral die clown niet!
    Janneke onlangs geplaatst…Boomhutbed, Heerlijk Slapen en Eindeloos Speelplezier!My Profile

    februari 26, 2020 at 09:45
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge