Follow:
fashion

Prachtige leren tassen van Sticks and Stones

sticks and stones

Het merk Sticks and Stones bestaat al sinds de late jaren ’70, dus is al net zolang op deze aardbol als ik! In die periode kon je op het Waterlooplein in Amsterdam terecht voor deze prachtige leren tassen. Sticks and Stones was het eerste merk dat afstapte van het saaie bruine en zwarte leer wat destijds de boventoon voerde. Het familiebedrijf heeft deze tijd nog steeds dezelfde kernwaarde als in het begin, het maken van prachtige mooie leren tassen.

Sticks and Stones

sticks and stones

Het formaat van dit model, Sticks and Stones Rosebery Bag, vind ik ideaal. Als je niet al teveel in je tas hebt zitten kan je hem met de flap naar beneden dragen zoals hier op de foto. Soms heb ik een boek mee, dan kan de flap omhoog en heb je een ander model tas (Afmetingen: breedte 29 cm x hoogte 34 cm uitgevouwen, hoogte is 22 cm als de flap is dubbel gevouwen).

De tas is van 100% leer en je ziet aan de tas dat het van zeer goede kwaliteit is. Prachtig gemaakt.

sticks and stones

Als je de flap omhoog doet zie je dat de flap ook een rits heeft. Dit is het grote vak waar echt heel veel in kan. Hier stop ik eigenlijk alles in, en afhankelijk van wat ik allemaal meeneem doe ik óf de flap omlaag of laat ik de flap omhoog staan. Daarvoor zie je ook een rits zitten. Als je die openmaakt komen er nog meer vakjes tevoorschijn…. ik hou van vakjes.

sticks and stones

Dit zijn ideale vakjes voor lipgloss, losse muntjes, zakdoekjes etc. Alle ritsen zijn heel mooi verwerkt en ook de voering is van prachtige stof. Omdat het 100% leer is krijg je ook een wat “vlekkerige” look. Ik hou ervan. Een beetje vintage feeling heeft de tas over zich.

De kleur Dark Olive is voor mij één van de prachtigste kleuren. Het past bij zoveel kleuren kleding. Amy draagt hier een rode jurk met oa gouden details, ook daar kleurt deze tas weer prachtig bij. Toch blijft de tas van mij 😉

sticks and stones

De schouderband is verstelbaar. Je kan de tas dus over één schouder dragen of over je hoofd zodat je je handen wat meer vrij hebt. Ik draag hem het liefst over mijn hoofd. Bij sommige tassen krijg ik dan weleens last van mijn schouder/nek. Dan is de tas waarschijnlijk te groot en daardoor te zwaar geworden (dit had ik met mijn vorige tas vaak als ik hem lang droeg). Met deze tas heb ik daar absoluut geen last van. En een iets kleinere tas vind ik ook wat netter staan (en toch kan alles er nog steeds in!)

sticks and stones

Maar Sticks and Stones heeft nog heel veel meer modellen, wisten jullie dat? Bij 38dresses kan je een heel groot deel van het assortiment krijgen (en ze verpakken het ook altijd als een waar cadeautje). Zo zijn er nog kleinere modellen verkrijgbaar, maar ook nóg grotere tassen. Sticks and Stones heeft zelfs prachtige portemonnees.

Stuk voor stuk prachtige designs met een heel hoog heb-gehalte. Een echt leren tas is toch ook veel mooier dan tassen van nep leer. Je ziet bij alle producten dat ze met liefde en passie zijn ontworpen en ook in alle details is dit terug te zien. Toen ik mijn tas voor het eerst ging bekijken ontdekte ik ook telkens weer nieuwe vakjes en handige “dingetjes”. Sinds ik de tas heb gebruik ik hem elke dag en draag ik hem ook als een mooi accessoire, vol trots!

sticks and stones

Maar omdat Amy nou eenmaal prachtig op deze foto’s stond met haar outfit en looks mocht zij de tas showen voor op mijn blog 😉

De Rosebery Bag die ik heb kost €159,95 en is verkrijgbaar bij 38dresses. Kijk daar ook vooral even voor alle andere mooie modellen.

Liefs Hilde

** Ik heb deze tas ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Martine V

  Mooie tassen zeg! Erg leuk merk! En wat een prachtige dochter

  augustus 22, 2019 at 14:44
 • Reply Jobke

  Mooi! Ik vind de tassen van Sticks and Stones echt prachtig! Ik heb er nu twee maar er gaat er vast nog wel één komen.

  augustus 23, 2019 at 12:03
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge