Follow:
lifestyle, samenwerking

Op weg naar een gezonder leven

Begin van het jaar heb ik een aantal goede voornemens opgesteld. Zo wilde ik vaker de fiets pakken, gezonder leven en daarmee ook mijn gezin een gezonder leven geven. Voor mij en mijn gezin nu een mooi moment om even te kijken hoe het ervoor staat!

Gezondheid: roken

Zelf rook ik al 15 jaar niet meer. Ik ben zo blij dat ik destijds de stap heb genomen om te stoppen. Het scheelde mij ontzettend veel geld en het is natuurlijk ook niet gezond. Andries heeft ook jarenlang niet gerookt, maar begon op den duur met sigaartjes roken. Dit was eerst alleen in het weekend, maar al snel rookte hij op zijn werk in de pauzes gezellig met zijn collega’s mee. En dat waren dan niet alleen sigaartjes, af en toe werd dat ook een sigaret. Ik was echt bang dat hij weer verslaafd zou raken, dus toen hij via via bekend werd met de e-sigaret was de beslissing gauw genomen: e-sigaret kopenUiteraard zie ik het allerliefst dat hij helemaal stopt, maar dat is zijn eigen keuze. Ik vind het al een heel groot voordeel dat hij niet meer stinkt naar rook! Ik moet wel zeggen dat hij het niet veel gebruikt in ons bijzijn. Hij beperkt het tot zijn werktijden en als hij op pad gaat. Hij vindt het zelf ook niet prettig als de kinderen het zien. Gelukkig maar, want het liefst hoop ik dat mijn kinderen nooit gaan roken, ook geen e-sigaret. 

Gezondheid: koken

Ik ben geen keukenprinses, ik geef het eerlijk toe. Ik vind koken ook niet leuk. Het duurt vaak lang, je moet allemaal ingrediënten gebruiken waarvan ik soms het bestaan niet eens afweet, en je hebt altijd weer gezinsleden die het één of ander niet lusten. Ik hou van makkelijk en snel, maar dit is vaak minder gezond voor mijn gevoel.

Mijn doel voor het nieuwe jaar was dan ook mijzelf ertoe zetten meer energie te stoppen in het avondeten. Op zoek gaan naar snelle, makkelijke en gezonde recepten bijvoorbeeld. Hierdoor krijg je ook een gevarieerder menu en leren de kinderen ook meer smaken ontdekken. Ik ben aardig op weg, maar heb ook momenten dat ik echt geen zin heb om mijzelf als een ware keukenprinses op te stellen. Op dit vlak zijn er dus nog zeker verbeterpuntjes, maar ik doe mijn best!

Gezondheid: meer bewegen

Het meer bewegen is voor mij al erg goed gegaan! Ik hou niet van hardlopen of de sportschool, dus ik heb het op een andere manier opgelost. Ik probeer twee keer per week een uur te wandelen. Stevig doorlopen met oortjes en een luisterboek. Ik vind het zalig! Zeker nu het weer steeds mooier wordt is het absoluut geen straf. Ik geniet van dit moment en voel mij voldaan achteraf. Het is uiteraard niet te vergelijken met flink buffelen in de sportschool, maar dat hoeft voor mij ook niet. Gewoon lekker wandelen vind ik al goed genoeg.

Ook pak ik vaker de fiets waar ik voorheen makkelijk de auto pakte. Hierdoor beweeg ik ook weer meer en bespaar ik ook nog eens op benzine (en het is ook nog eens beter voor het milieu). Ik merk ook dat ik er minder tegenop zie om de fiets te pakken. Ik geniet er meer van en merk dat ik ook minder snel buiten adem ben (ja mensen, mijn conditie was echt onder het nulpunt gedaald).

Al met al ben ik trots op mijzelf en mijn gezinsleden. We zijn op de goede weg!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Yvonne

    Wat goed dat je een manier hebt gevonden om te gaan bewegen! Goed bezig hoor 🙂
    Yvonne onlangs geplaatst…Uplifting #2: Een nieuwe fase inMy Profile

    maart 2, 2019 at 08:36
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge