Follow:
beauty, gezin, kids, samenwerking

Goed smeren tegen de schadelijke invloeden van de zon!

De zon is heerlijk en ook erg gezond. Daar weten ze bij Viva Donna alles van. Je lichaam maakt vitamine D aan als je voldoende in de buitenlucht bent. Dus hoe heerlijk is het om in de zomer lekker veel naar het strand te gaan, te zonnebaden en naar zomerse landen te gaan en daar te genieten van je rust in de zon.

Schade door teveel zon

Helaas is de zon tegenwoordig niet alleen maar goed voor je huid. Zon is de grootste huidverouderaar die er is en de zon zorgt steeds vaker voor de vorming van huidkanker. Door goed te smeren voor en na de zon kan je de huid hiertegen beschermen.

Maar hoe smeer je nou goed?

We zien vaak dat mensen toch niet helemaal goed smeren als ze in de zon gaan. Daarom hebben wij alle ins en outs voor goed smeren even voor je op een rijtje gezet:

· Gebruik iedere dag een dagverzorging met SPF of zonnebrand met minimaal SPF 30 op je gezicht. Ook als je niet gaat zonnebaden.

· Smeer je altijd een half uur voor je gaat zonnen goed in als je gaat zonnebaden.

· Kies een zo hoog mogelijke factor. Je wordt nog wel bruin, maar minder snel, maar verantwoord.

· Je hebt chemische filters en fysische filters die verwerkt worden in zonnebrand. De fysische filters hebben als klein nadeel dat ze iets sneller wittig uit kunnen slaan, maar het grote voordeel is dat ze veel beter beschermen!! Wij zeggen: doen!!

· Gebruik voldoende zonnebrand en smeer niet te zuinig. De hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van de grootte van je lichaam, maar een ding is belangrijk. Smeer royaal!! Wees niet zuinig!!

· Vergeet je lippen en hoofdhuid niet.

· Draag een zonnebril. Er zijn maar weinig producten waar je ogen niet op reageren. Maar er zijn ook producten speciaal voor de ogen.

· Draag een hoed en blijf in de hete uren zo veel mogelijk in de schaduw. Ook hier word je bruin.

· Smeer iedere 2 uur nogmaals alles royaal in.

· Smeer je ook in als je gaat zwemmen. Kies eventueel voor een watervaste zonnebrand.

· Gebruik altijd een aftersun na het zonnen. Dit haalt de brand uit de huid.

· Gebruik na het zonnen nooit een bodylotion. Hierin zitten vetachtige ingrediënten en die branden de warmte van de zon alleen maar door.

· Gebruik geen zware make-up in de zon. · Gebruik eventueel terrasjes make-up in de zon. Dit kan geen kwaad en je bent net zo goed beschermd.

Stralende groetjes Viva Donna!!

Relevante producten: SPF, Zonnebrand, zonnecreme, aftersun, BB cream met SPF 50, make-up zonbescherming, terrasjes make-up

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge