Follow:
Uncategorized

Help! Muizen!

Een paar maanden geleden zei Andries op een ochtend dat hij bang was dat we last van muizen hadden. Huh? Muizen? Hij vertelde dat hij de avond daarvoor geknaag onder de bank hoorde. Ik hoopte maar dat hij zich vergist had, want muizen zijn wel erg onhygiënisch! Helaas ontdekte ik een paar dagen later muizenkeutels onder de kast. Pffff, wat nu?

Een kat is natuurlijk een hele goede oplossing om muizen in huis te voorkomen. Helaas zijn zowel Fenna en Thomas, net als ik, allergisch voor katten. Dat gaat het dus niet worden!

Muizen bestrijden is wel noodzakelijk. Ze gaan helaas niet vanzelf weg en vermeerderen zich vlot. Ik werd dus ook lichtelijk panisch toen ik diezelfde avond, na het ontdekken van de keutels, een muis onder de bank weg zag schieten. Nou ben ik niet zo heel bang voor muizen, maar om ze zo door je woonkamer te zien rennen gaf mij toch wel de rillingen!

Mijn vader had gelukkig nog muizengif in huis. Wij zouden namelijk vlak daarna op vakantie gaan, dus het was wel belangrijk dat de muis (of wellicht waren er wel meerdere??) snel zou verdwijnen. Het nadeel van het gif vind ik wel dat ik bang was dat het door een klein nichtje of neefje gevonden zou worden en ongemerkt in het mondje terecht zou komen. We hebben het gif daarom op plaatsen gelegd waar kleine kinderen niet bij zouden komen.

Andries was er al snel klaar mee. Het bleek dat het gif wel werd gegeten, maar de keutels verdwenen ook niet! Hij was al bang dat er onder onze vloer (waar een soort kruipruimte zit) een hele familie Muis aan het bivakkeren was.

We besloten mijn vader te vragen om tijdens onze vakantie het laatste zakje gif te strooien. Als wij na onze vakantie erachter kwamen dat de muizenplaag niet opgelost zou zijn, wij een bestrijdingsdienst zouden inschakelen. Het idee dat die beesten alles onder plassen vond ik namelijk niet erg rustgevend.

Wonder boven wonder bleek er na onze vakantie geen spoor meer van de muis. Wat een feest! Toch laten we in de toekomst, mocht er weer gezellig een muis op bezoek komen bij ons, het bestrijden van muizen over aan experts. Wij krijgen best vaak kleine nichtjes en neefjes over de vloer, en ook Thomas ziet zo’n blauwe gifkorrel wellicht aan voor een lekker snoepje….ik moet er niet aan denken wat er dan gebeurt! Dan laat ik het liever over aan een professional.

Heb jij weleens last van muizen gehad?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Brrrrrr….
  Ze gaan ook proberen te overleven en opzoek naar eten….
  Misschien omdat er bij jullie aan de straat gewerkt wordt….

  juni 9, 2018 at 08:40
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge