Follow:
lifestyle

Zomervakantie stress!

Hij komt er weer aan, de zomervakantie. De jaren dat wij al wisten dat wij naar de vaste camping in Duitsland zouden gaan liggen ruimschoots achter ons. Dus elk jaar is het weer een gepuzzel wat wij gaan doen met de zomervakantie. Ik moet eerlijk toegeven dat ik heel slecht ben in het uitzoeken van vakanties. Ik heb door het vele aanbod geen overzicht en schiet in de stress-modus. Gelukkig is Andries wat behendiger hierin, dus ook dit jaar heb ik hem deze taak gegeven.

Een flink aantal jaar hebben wij een vaste plek op een camping gehad in Duitsland. Daar stond onze caravan het hele jaar door en konden wij daarheen wanneer wij maar wilden. Super makkelijk! De kids hadden daar een vaste club vriendjes en vriendinnetjes en het was altijd gezellig!

Helaas was die camping niet echt ingericht op tieners, dus toen Amy en Fenna ouder werden besloten we de boel daar te verkopen en elke zomer wat anders te gaan doen.

Zo zijn we een aantal keer naar andere campings in Duitsland geweest, een zomer naar België en zelfs een jaar thuis gebleven. Dit jaar zijn we in de mei vakantie naar Engeland geweest en dat beviel zo ontzettend goed dat ik dolgraag in de zomervakantie daarheen zou gaan. Maar ja, een badkamer verbouwing eerder dit jaar heeft het potje met geld aardig doen slinken. (zeg maar gerust, opperdepop!).

Eenmaal terug van onze fantastische vakantie in Engeland werd Andries toch wel nerveus, wat te doen in de zomervakantie?? Hij wil écht 3 weken weg zijn tijdens de zomervakantie (al heb ik na twee weken al vaak weer een lichtelijk verlangen naar mijn eigen huis ;-)), maar vindt maar eens een beetje betaalbare vakantie voor 3 weken, 5 personen in het hoogseizoen!

Mijn schoonouders hebben een camper, een oudje en vrij klein. Andries had het low-budget idee om met dat ding 3 weken naar een camping te gaan met zijn vijven. Eeehh, schat, en als het dan regent een aantal dagen? Gaan we dan met z’n vijfjes hutje mutje in dat ding vertoeven? Dan blijf ik liever thuis! Plan dus van tafel geschoven. 😉

Een camper huren voor de zomervakantie? Is dat wellicht een optie? Er zijn grote luxe campers die geschikt zijn voor 5 personen. Zelfs met een eigen toilet! (één van mijn voorwaardes voor de vakantie ;-)). In een ruimere camper kan je prima met een regenachtige dag nog wel je draai vinden.

Ik zie mijzelf wel lekker op bed met een boekje liggen. Als je een beetje ruimte hebt kan is het prima te doen natuurlijk. Campingplaatsen zijn namelijk redelijk betaalbaar in het hoogseizoen. We hebben zelf een grote tent en een partytent, dus dan kom je al een heel eind.

Andries leek het ook wel leuk om meerdere campings te bezoeken, zodat je eventueel met fietsen telkens een nieuwe omgeving kan bekijken. Ideetjes te over!

Voor dit jaar hebben we tóch besloten om naar een camping te gaan en een vaste luxe tent met eigen sanitair. Omdat 3 weken best lang is, en wij niet weten hoe een camper zal bevallen, hebben we besloten dit jaar eens een weekend met de kids in de camper van mijn schoonouders weg te gaan. (wel eerst de weersvoorspellingen afwachten, ik ga alleen bij droog weer!). Dan kunnen we eens beleven hoe het is met een camper. Mocht dit dan bevallen, dan is het wellicht een optie voor volgend jaar! (mijn schoonouders willen niets anders meer!)

Want ik zie mij wel in een soortgelijke situatie als hierboven, met mijn benen languit en een stapel boeken. Zo wil ik wel een weekje vakantie vieren met een camper! (en daarna wellicht 2 weken in een luxe bungalow. Ik heb ook wel eens een eis ;-)).

Ik ben wel opgelucht dat we er eindelijk uit zijn wat zomervakantie betreft. We kijken er ontzettend naar uit en hopen op lekker weer. En daarna weer volop sparen om een potje te maken voor de vakantie van volgend jaar!

Ben jij weleens met een camper op vakantie geweest?

Liefs Hilde

**Samenwerking**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt zo leuk!
  Ben wel ooit in vaste stacavans op summerholiday geweest endat was leuk!
  Zou het nu weer willen….
  Met een camper van de ene naar de andere plkaats lijkt me ook wel wat.

  Xoxo

  juni 8, 2018 at 06:51
 • Reply Nicole Orriëns

  Nee, maar een vriendin van mij heeft er eentje en zij is superenthousiast!

  juni 8, 2018 at 09:13
 • Reply Yvonne

  Een camper lijkt mij ook leuk. Vakantie boeken vindt mijn vriend/man ook helemaal niks. Vorig jaar hebben we 3 weken van te voren geboekt. We gingen met de auto naar Toscane/Italië. Ik vind zo’n lange rit in de auto echt vreselijk! Vooral de terugweg was de hel; om de haverklap opstoppingen en files. We deden er 25 uur over. Het liefst ga ik per vliegtuig, maar dat is stukken duurder en de jongste is extreem bang voor vliegen. Zit je ook niet lekker met een angstig kind dat je steeds moet sussen. Of ik ga het liefst dichter bij huis. Waarschijnlijk wordt het toch weer Italië, het is 3 tegen 1. 😉 Maar dan net over de grens. Dat vind ik lang zat. 😉 We gaan overigens altijd maar een weekje. Hooguit 10 dagen. De laatste keer dat ik 2 weken op vakantie ben geweest is 24 jaar geleden…

  juni 8, 2018 at 10:22
 • Reply Mariëlle

  Wij hebben vorig jaar een verre reis gemaakt naar argentinie en brazilie, dus zijn opnieuw hard aan het sparen om in de toekomst nog zo’n mooie verre reis te maken. Dit jaar gaan we twee weken naar Montenegro en voor het eerst via airbnb in een appartement van een particulier. Er zit geen zwembad bij, maar het strand ligt voor de deur en we gaan vast ook wel een autootje huren of fietsen, want gelukkig zijn wij alle vier geen mensen om hele dagen alleen maar op het strand te liggen bakken, maar willen wij ook echt een ander land en andere cultuur leren kennen. Vakanties worden meestal ruim van te voren hier geboekt, dan kunnen we mooi profiteren van vroegboek korting. En omdat onze lijstjes van alle landen die we willen zien aardig lang zijn, zit er altijd wel wat bij en is de keuze soms lastig wat we het eerst gaan doen. 🙂

  juni 9, 2018 at 14:36
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge