Follow:
lifestyle

Help! Mijn tieners zijn bijna jarig!

Elk jaar vind ik het weer een opgave om te kijken wat we Amy en Fenna voor hun verjaardag zullen geven. Een nuttig verjaardagscadeau zoals een fiets? Allemaal prulletjes/make-up/tierelantijntjes? Kleding? De nieuwste iPhone waar ze al weken om zeuren?Ik vind dat best lastig, zeker wanneer ze zelf ook niet echt duidelijke wensen hebben, of wensen die ik qua budget te hoog vind. Ja ok, Fenna heeft altijd wel wensen in de vorm van huisdieren, maar dat kan ze blijven proberen, daar probeer ik zo min mogelijk in te trappen 😉

Wat geven wij dit jaar?

Amy krijgt sinds kort kleedgeld en ze komt er nu dus achter hoeveel het eigenlijk allemaal kost. Zij heeft dus aangegeven dat ze graag wat duurdere kledingstukken voor haar verjaardag zou willen. Zo zijn op dit moment Tommy Hilfiger shirts helemaal in, dus die staat oa op haar verjaardagslijstje.

Amy heeft dus gekozen voor nuttige cadeaus. Slim, want het scheelt haar een hap uit haar kleedgeld!

Eigenlijk zou Amy ook een nieuwe fiets kunnen gebruiken. Haar huidige opoe fiets was een oud krijgertje die we een beetje hebben opgeknapt. Maar hij rammelt aan alle kanten en is eigenlijk heel zwaar om op te fietsen. Zeker nu ze aankomend seizoen ook vaker zelf naar hockey moet fietsen ( 30 minuten heen, 30 minuten terug ) is een goede fiets wel noodzaak. Misschien dat we hier nog wel iets mee kunnen met opa’s en oma’s. 😉

Voor Fenna is het eigenlijk sinds deze week wel duidelijk. Zij moet een nieuwe telefoon. Haar huidige mobiele telefoon heeft zijn beste tijd gehad en geeft haar op dit moment de nodige frustraties. Wij hebben als ouders wel een aantal regels wat mobieltjes betreft, maar daar valt over te onderhandelen met haar natuurlijk.

Fenna wil graag dezelfde mobiel als haar zus, deze iPhone dus. Prima, maar dan moeten we wel afspraken maken. Voor haar verjaardag zou ze dan van ons een sim only abonnement krijgen en een deel van de kosten van de mobiele telefoon. Geld wat ze dan zou krijgen van opa’s en oma’s kan ze dan zelf bijleggen. Zo leert ze ook dat ze niet alles wat ze graag zou willen hebben ook daadwerkelijk altijd maar krijgt ;-). Amy heeft ook een sim only abonnement, maar die heeft haar telefoon voor een groot deel zelf betaald. Zij betaalt ons nu maandelijks 10 euro van haar krantjes- geld om bij te dragen aan de maandelijkse kosten.

Wat is sim only eigenlijk?

Heb je bijvoorbeeld nog een goedwerkende mobiel vanuit een abonnement en wil je die eigenlijk gewoon nog blijven gebruiken? Dan kan je kiezen om een sim only abonnement te nemen. Wat is het voordeel van een sim only dan? De kosten! Een sim only abonnement is vaak goedkoper per maand omdat je niet voor een toestel hoeft te betalen. Je gebruikt gewoon je eigen mobieltje en betaalt alleen voor de diensten. Ook zit je bij een sim only abonnement niet altijd vast aan een lange looptijd, en kan je maandelijks opzeggen als je toch weer een ander abonnement ( met bijvoorbeeld een nieuwe telefoon ) zou willen. Ideaal dus voor tieners zoals die van mij die al snel weer nieuwe eisen hebben aan een mobiele telefoon 😉

Door de meiden dus zelf ook wat mee te laten betalen, en verjaardagsgeld te bundelen kunnen ze dus toch iets groots/waardevols voor hun verjaardag krijgen zonder dat het ons teveel geld gaat kosten. Ik blijf erbij dat het niet te gortig moet worden qua kosten, een verjaardag gaat in mijn ogen veel meer om de gezelligheid met visite. En ik weet zeker dat Amy en Fenna dit jaar dolgelukkig zullen zijn met hun cadeau(s)!

Pakken jullie als ouder flink uit met het verjaardagsbudget voor de kids?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuke en hele goede tips dat de meiden zelf iets bij kunnen leggen bij hun kado’s!

  Xoxo

  augustus 16, 2017 at 07:24
 • Reply Anita

  Nog geen tieners. Meestal krijgen neven en nichten geld. Mijn nicht werdt 16 dit jaar. Ze vind Lush geweldig maar dat is voor haar erg duur. Omdat ik voor mezelf ging bestellen heb ik voor haar wat leuke bathbombs enz er bij besteld.
  Ze was door het dolle heen

  augustus 16, 2017 at 13:12
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge