Follow:
lifestyle, samenwerking

Het mobiele tijdperk…

Met drie opgroeiende kinderen is het onderwerp ‘mobieltjes’ een wekelijks terugkerend onderwerp. Dat vind ik lastig omdat ik zelf niet zo heel veel om het merk of technische foefjes op een mobiel geef. Mijn mobiel is bijna 3 jaar uit, heeft flink wat barsten in mijn scherm, maar ik vind het prima. Thomas is bijna 8 en begint ook al sinds een paar maanden te vragen om een mobiel. Waarom hij geen mobiel mag om ‘ook leuke spelletjes op te spelen, net als Amy en Fenna’. De grootste ‘klager’ in huis is Amy. Wat die allemaal probeert om een nieuwe telefoon te krijgen…

Mijn mobiel kán écht niet meer!

‘Mam, ik kan met deze mobiel écht niet meer naar school! Ik ben de enige met dit kleine oudere model iPhone en ik schaam mij kapot!’. Dit zinnetje hoor ik wekelijks. Ok, haar mobiel is al wat ouder, en zelfs Fenna heeft een iets nieuwer en groter model (dat kwam toen nou eenmaal zo uit). We horen dit al ongeveer een jaar, en zijn er tot op heden dus nog niet op ingegaan. (ja ja, schouderklopje! Niet gezwicht voor puber-drama!)

Ook krijg ik wekelijks via de app dit soort foto’s van Amy…

Dan weet ik al wat er aan de hand is. Dan is haar batterij opeens weer tientallen procenten gedaald in zeer korte tijd en valt haar mobiel bijna uit. En de kwaliteit van de foto’s die ze met haar mobiel kan maken laat volgens haar ook te wensen over…

Inmiddels hebben we haar gezeur en geklaag een jaar aangehoord, en moeten wij ook bekennen dat haar mobiel nu wellicht wel aan vervanging toe is. Ze heeft destijds niet meteen haar zin gekregen, en wij gaan ook zeker niet mee in haar wensen in een nieuwe iPhone (hallooo, ik ga geen 800 euro voor een mobiel betalen Amy!). Maar er zijn vast genoeg andere oplossingen.

Refurbished

Een refurbished iPhone is een optie die ik al een tijdje overweeg. Zo kan Amy haar voordelige abonnement behouden en veranderen we alleen haar mobiel naar een nieuwer model. Je kan natuurlijk ook via Marktplaats op zoek gaan, maar veel liever koop ik een tweedehands bij een bedrijf die te vertrouwen is. Een refurbished model is goed nagekeken, bevat ook een hele nieuwe batterij en geeft garantie. Iets wat bij een particuliere verkoop niet van toepassing is over het algemeen.

Ook heb je de keuze bij diverse modellen om te kiezen. Zo staat er netjes bij of de mobiel er zo goed als nieuw uitziet, of in gebruikte staat. Daar zijn dan ook de verkoopprijzen op aangepast. Ideaal!

Afspraken maken

Amy is inmiddels ruim 14 en moet ook beseffen dat wij niet alles zomaar even voor haar kunnen betalen. Zeker op het gebied van mobiele telefoons niet, aangezien ze daar ook nog eens flink wat eisen bij heeft.

Andries en ik hebben een beetje rondgekeken en zijn uitgekomen bij de refurbished iphone 7, welke qua formaat een stuk groter is dan die ze nu heeft, en ook meer kwaliteit biedt. Thomas kan dan prima gebruik maken van haar oudere iPhone waar hij prima spelletjes op kan spelen. Amy blij, Thomas blij.

De prijzen van de refurbished iPhone 7 liggen rond de 300 euro. Amy zal dan ook zeker zelf een kleine bijdrage moeten leveren aan haar telefoon. Op deze manier leert ze ook dat het niet allemaal gratis is in het leven. (wat eigenlijk wel? ;-)). Maar ik gok dat ze daar niet heel moeilijk over zal doen. Want ja, het leven van een tiener met een iPhone 5 is namelijk niet te doen! 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Jolanda

  Mag ik je adviseren goed naar de specificaties van geheugen, batterij en camera te kijken en dan vergelijken met merken die op Android draaien. Apple is mooi, maar niet heilig. Dan kan ze voor hetzelfde of minder geld een nieuwe hebben met een nieuwere androidversie en up to date beveiligingspatches. Zelf heb ik deze; https://www.bol.com/nl/p/xiaomi-redmi-6-dual-sim-32gb-blauw/9200000097186560/ Doet het meer dan prima, wordt regelmatig geupdate. Wanneer mijn dochter aan een gsm toe is, kan ze zoiets krijgen. Wil ze meer of een merk dan legt ze de rest maar bij. Wat dat betreft zijn mobieltjes de merkkleding van nu.

  januari 30, 2019 at 15:31
  • Reply hillybillybeauty

   Het probleem met pubers: ze willen alleen maar iPhone. Wij kunnen hoog of laag springen dat Android vaak zelfs beter is, maar dat heeft geen nut. Zonder iPhone hoor je er bij hun op school niet bij 😉

   januari 30, 2019 at 15:34
 • Reply Tania

  Daar heb ik gelukkig nog geen last van hier. Hou me al vast als die tijd gaat komen

  januari 30, 2019 at 19:25
 • Reply Natascha - Beautyopinie

  Dit is inderdaad wel een goed alternatief voor Marktplaats. Dat vertrouw ik ook niet snel 🙂

  januari 30, 2019 at 19:26
 • Reply Mina

  Herkenbaar. Mijn beide pubers krijgen van mij 10 euro per maand en mijn dochter wil ook altijd de nieuwste iPhone prima maar ze werkt er zelf voor. Dit zou ik ook nooit via MP doen. Veel te gevaarlijk en zonde van je geld. Dus goede oplossing zo voor jullie.

  januari 30, 2019 at 21:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge