Follow:
beauty, lichaamsverzorging, lifestyle, samenwerking

Hoe ver zou jij gaan met plastische chirurgie?

Tegenwoordig is het allang niet gek meer om iets aan je uiterlijk te veranderen door middel van plastische chirurgie bijvoorbeeld. Zelfs in mijn familie zijn al bepaalde “problemen” op die manier aangepakt. Zelf heb ik nog geen stappen ondernomen, maar er zijn wel wat dingen waar ik over nadenk. En als het in mijn familie, dus zo dichtbij, de normaalste zaak van de wereld is…waar wacht ik dan nog op? Hoe ver zou jij gaan?

Laser ontharen

Mijn man roept al jaren dat ik dit gewoon eens moet laten doen. Het lijkt mij heerlijk als plekken zoals mijn bovenlip, bikinilijn en benen nooit meer geschoren hoeven te worden. Toch stel ik zoiets uit. Eén van mijn broers is op dit moment met een soort ‘ontharings-traject’ bezig dmv laser behandelingen. Hij moet dan een aantal keren terugkomen en krijgt elke keer een behandeling. Hij is er zeer over te spreken. De kans zit er dus zeker in dat ik aankomend jaar mij er toch toe ga zetten om hieraan te beginnen.

Zo denk ik ook al over de toekomst na. Als ik de genen van mijn oma van vaders’ kant heb, tref ik het niet met kaalheid. Mijn oma eindigde zelfs met een pruik. Zodra ik ook maar iets merk van dunner wordend haar of kale plekken, overweeg ik absoluut haartransplantatie!

Botox

Botox is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zelf heb ik altijd een beetje een soort ‘angst’ voor dit soort dingen. Je spuit toch iets in je lijf wat er officieel niet hoort denk ik dan. Tot een jaar geleden heb ik dan ook altijd gezegd dat ik zoiets nooit zou gebruiken. Toch denk ik dat ik dat nu niet zo stellig meer zou beweren.

Nu ik 40 ben zie ik ook echt wel tekenen in het gezicht die ik minder mooi vind. Lijnen bij mijn mond en twee diepere rimpels tussen mijn wenkbrauwen. Voor de spiegel trek ik dat weleens strak en het ziet er écht beter uit. Of ik zover ga dat ik ook daadwerkelijk een keer Botox ga gebruiken durf ik niet te zeggen. Misschien moet er eerst weer iemand in mijn nabije omgeving voorgaan voordat ik ook durf (ik ben inderdaad een beetje een schijterd op dit vlak)

Ooglidcorrectie

Over deze ingreep zou ik geen moment twijfelen. Ik heb dit bij mijn (bonus)moeder gezien en dat heeft bij haar alleen maar voordelen gehad. Zij had van zichzelf al wat meer hangende oogleden en kreeg daardoor ook echt last. Een heel vermoeide oogopslag.

Bij mij is dat nu nog absoluut niet het geval, maar het kan natuurlijk in de toekomst altijd optreden. En als ik iets heel erg zou vinden is het als mensen constant aan je vragen of je moe bent. Dus ook hier geldt eigenlijk weer hetzelfde, iemand in mijn nabije omgeving heeft er positieve ervaring mee, dus dan zou ik het ook durven 😉

Verder ben ik zeer tevreden met hoe ik eruit zie. In mijn jeugd heb ik mij altijd onzeker gevoeld over mijn grote neus. En soms heb ik dat echt nog weleens. Maar die heb ik gewoon geaccepteerd, die hoort bij mij. Maar wat kleinere ingrepen zou ik zeker niet meer schuwen.

Heb jij weleens plastische chirurgie overwogen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Bianca

    Ik zou graag eens een ooglid correctie laten doen maar vind het zo eng ook al hoor ik veel goede verhalen erover.

    september 4, 2019 at 14:08
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge