Follow:
beauty, samenwerking, zonnebrand

Dit moet je weten over zonbescherming

De tijd van zon en vakantie is weer aangebroken en dat betekent dat je huid te maken zal krijgen met de nodige zonnestralen. Natuurlijk wil jij ook deze zomer met een bruin tintje rondlopen, maar je moet oppassen dat je niet verbrandt! Hoe weet je nou waar je goed aan doet met betrekking tot zonbescherming? Je ontdekt het in deze blog!

Altijd insmeren

Er heerst nog altijd veel verwarring over de mate waarin je je in moet smeren. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat dit alleen moet als je echt in de zon gaat liggen zonnebaden. Dit is echter niet waar; als de zon schijnt heb je altijd zonbescherming nodig. Zeker als je snel verbrandt zul je je ook moeten insmeren wanneer je alleen al de deur uitgaat bij erg zonnig weer. Het beste maak je dus van het aanbrengen van zonnebrandcrème onderdeel van je vaste ochtendroutine zoals tandenpoetsen en je make-up aanbrengen in de zomermaanden.

De juiste factor

Je kunt zonnebrandcrème vinden met verschillende Sun Protection Factors (SPF). Hiervoor geldt: hoe hoger de factor, hoe beter je beschermd bent tegen de zon. Wel is het zo dat wanneer je niet zo snel verbrandt, je een minder hoge factor zonnebrandcrème nodig hebt. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met de hoeveelheid zon waar je verwacht in aanraking mee te komen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie in Spanje en ga je een dag naar het strand? Dan heb je een hogere factor nodig dan wanneer je in Nederland op een lentedag een terrasje pakt.

Goed laten intrekken

Als je je insmeert is het belangrijk om de zonnebrandcrème goed te laten intrekken. Je ziet weleens mensen die wit zien van de zonnebrandcrème, maar dit werkt juist minder goed; dan is je huid namelijk alsnog niet beschermd tegen de zon. Laat de crème minstens een half uur intrekken voordat je gaat zonnen. Als je bijvoorbeeld al op het strand ligt en je dan pas gaat insmeren, ben je dus eigenlijk al te laat.

Toch verbrand

Het kan gebeuren dat je toch verbrandt. Wanneer je zonnebrandcrème vergeten bent of als je onverwacht een lange tijd in de zon moet doorbrengen, bijvoorbeeld. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je huid dan weer snel herstelt? Hydrateren is in dat geval essentieel. Drink veel water en breng een hydraterende crème aan zodat je huid snel weer de oude is. Om de pijn te verminderen kun je nog losse kleding dragen en een aftersun aanbrengen. Kies dan voor een variant met mint voor een extra verkoelend effect.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge