Follow:
beauty, milieu

Hoe bevalt mijn dochter haar nieuwe menstruatie ondergoed?

Set van 3 hoog uitgesneden menstruatieslips met hoog absorptievermogen - NL

Mijn dochter Amy (18 jaar, bijna 19) wilde al een tijdje menstruatie ondergoed proberen. Ze was dat gehannes met maandverband en tampons zat. Sinds ik bewuster bezig ben met duurzaamheid en milieu moedigde ik deze actie alleen maar aan! Na een snelle berekening kwamen we er al snel achter dat ze zo’n 300 stuks maandverband zou “besparen” per jaar (minder plastic! Yay!). Omgerekend zou mij dat zo’n ruim 90 euro per jaar besparen. Investeren in die broekjes dus!

Menstruatie ondergoed

Set van 3 menstruatie-tailleslips met hoog absorptievermogen - NL

Tijdens ons tripje Edinburgh zijn we uiteraard ook bij de Marks & Spencer geweest. Dit warenhuis brengt zoveel herinneringen naar boven van al die vakanties die ik als kind doorbracht in Engeland. Zo kwamen we natuurlijk ook op de afdeling lingerie terecht. Daar vond Amy diverse sets menstruatieslips. Zoveel keus! Er waren sets met wat hogere broekjes, sets voor de wat zwaardere dagen, hoog uitgesneden of juist wat lager. Voor ieder wat wils.

We besloten dat Amy eerst 1 set zou meenemen om in de hotelkamer even te kunnen passen. Zitten de broekjes goed qua pasvorm? Klopt de maat? Het was een voordeel dat Amy tijdens het verblijf in Edinburgh ook ongesteld moest worden. Kon ze de broekjes meteen uitproberen! Best spannend kan ik mij zo voorstellen. De angst dat je wellicht doorlekt omdat je geen maandverband voelt lijkt mij best logisch. Maar Amy vond het alleen maar leuk om dit te gaan testen.

De test

Set van 3 hoog uitgesneden menstruatieslips met hoog absorptievermogen - NL

Amy was de eerste dag al meteen razend enthousiast. Ze gaf aan dat ze het heel fijn vond dat ze geen last meer had van dat “plakkende” maandverband. Ook gaf ze aan meer onrust te hebben qua doorlekken bij het gebruik van maandverband. De eerst dag met de menstruatieslip was nog even wennen en spannend. “Kan zo’n slip echt de hele dag alles opvangen?”. Maar ze merkte al snel dat dat inderdaad gewoon kon. De vraag die je vaak op fora of socials voorbij ziet komen is ‘Maar voel je het bloed dan niet zitten de hele dag?’. Nou Amy kon daarop volmondig antwoorden: nee! Het absorbeert volledig en je voelt je niet vies. Na deze test zijn we maar meteen een extra set gaan halen bij de Marks & Spencer šŸ˜‰

Wat zijn de voordelen?

Dat zijn er dus, volgens Amy, een heleboel.

  • Je kan de hele dag zonder zorgen doen wat je normaal altijd doet. Geen gehannes met doorlekken en verschonen van maandverband of tampon.
  • Het menstruatie ondergoed zit veel prettiger dan een onderbroek met maandverband
  • Het scheelt ontzettend veel plastic afval!
  • Uiteindelijk ook qua kosten veel voordeliger
  • Veel keus aan modellen en merken, zodat er voor ieder wat wils is

De sets die wij hebben gekocht waren 28 euro (omgerekend) voor 3 slips. Dit vind ik echt een hele mooie en betaalbare prijs voor menstruatie ondergoed. Amy is heel enthousiast over deze slips van de Marks & Spencer en zou ze iedereen aanraden.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge