Follow:
boeken

Nieuwe rubriek! All about books!

Vanaf nu komt er elke vrijdag een nieuwe blog online over boeken! Elke week komt er iemand aan het woord die de vragenlijst heeft ingevuld die uitsluitend over boeken gaat. Ontzettend leuk om op deze manier nog meer boekentips te ontvangen en te lezen wat anderen voor favoriete boeken hebben. Uiteraar kan ik zelf niet achterblijven dus ik bijt het spits af in deze nieuwe rubriek. All about books!

1. Wat is je lievelingsboek?

Meteen al een lastige vraag. Ik heb meerdere boeken die mij aan het hart liggen. Als ik dan toch 1 boek zou moeten kiezen dan wordt het ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue‘ van VE Schwab. Een verhaal waar ik door werd gegrepen vanaf het begin. Ik hou van verhalen met veel diepgang en emotie en ik kon mij zo goed inleven in de emoties van hoofdpersonage Addie. Prachtig!

2. Las je in je jeugd ook veel? En zo ja, welke boeken verslond je toen?

Ik was verslingerd aan de serie ‘De babysittersclub’. Ik kocht van mijn zakgeld elk nieuw deel en had mijn boekenplank vol met deze pockets. Er kwamen soms ook dikkere edities uit, heerlijk! Ook las ik de boeken van Nancy Drew. Dat kan je vergelijken met de Cis Meyer en Mel Wallis de Vries van nu. Spannende jeugdthrillers dus. Ik baal dat ik al deze boeken ooit bij een ex heb achtergelaten ;-(

3. Als je voor 1 dag zou mogen verblijven in een setting uit een boek, inclusief personages, in welk boek zou dat dan zijn?

Over deze vraag heb ik best lang nagedacht. Maar mijn gedachten dwaalde toch elke keer af naar Harry Potter. Dan wel in het begin van de periode, toen het nog niet heel schimmig was. Ik zou dan wel de leeftijd willen hebben van Harry, Ron en Hermelien uiteraard. Heerlijk samen kerst vieren op Hogwarts, lijkt mij heerlijk!

4. Welk personage kan je wel schieten?

Ik kan zo even niet een personage bedenken die ik echt kan schieten. Ik vond de personages in de Glazen troon verschrikkelijk oppervlakkig. Het het hoofdpersonage in ‘We hebben het over je gehad’ vond ik een verschrikkelijke aansteller. En Dudley (neef van Harry Potter) is in de eerste delen ook een etter natuurlijk. Maar zulke personages heb je ook nodig in boeken om je helemaal in te leven, dus missen willen we ze natuurlijk ook niet šŸ˜‰

5. Bij welk boek moest je een traantje wegpinken?

Dat heb ik wel bij meerdere boeken gehad. Ook bij ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’. Onlangs nog bij ‘Ga als een rivier‘ van Shelley Read. Prachtig boek! En ook de boeken van Pieter Koolwijk (Gozert, Luna en Missie afbreken), dan rolde er ook een traan over mijn wangen.

6. En bij welk boek heb je hardop gelachen?

Ik heb de eerste twee delen van de trilogie van Fredrik Backman gelezen. Geweldig! Hier overigens ook weleens een traan, maar zeker ook een paar keer hardop gelachen. Absoluut een aanrader!! Deel 3 stel ik een beetje uit, ik wil niet dat het is afgelopen.

7. Als je 1 boek mocht kiezen om voor het allereerst opnieuw te mogen lezen, welk boek zou dat dan zijn?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: Harry Potter!

8. Een cover om verliefd op te worden

Ik hou van de covers van Engelse Middlegrade boeken. Vooral de illustraties van Karl James Mountford zijn mijn favoriet. Ik heb dus heel veel covers waar ik verliefd op ben. Bijvoorbeeld deze:

Ik ben overigens ook fan van de de illustraties van Linde Faas.

9. Welk genre lees je het liefst?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik hou van heel veel genres. Maar het genre wat ik het eerst pak als ik in een reading slump zit is thriller! Daar hou ik stiekem toch wel het meeste van denk ik.

10. Welke boekenserie moet je nog steeds uitlezen?

Oh dit zijn er wel een aantal. Ik had dit jaar (of was het al vorig jaar?) een doel om een aantal series af te ronden. Maar volgens mij heb ik er nog zoveel “gaande”. Een aantal daarvan zijn: Percy Jackson, A good girls guide to murder, Arlidge serie, Aveline Jones en nog een paar kinderboeken series. Maar het zijn er heel wat meer geweest, dus ik ben best trots!

11. Is er een boek die al heel lang op je ’te lezen lijstje’ staat, maar welke je steeds uitstelt?

Yup! Twee eigenlijk. Een klein leven van Hanya Yanagihara en Als de hemel genoeg ruimte heeft van Splinter Chabot. Ik moet voor die boeken echt even rust hebben in mijn hoofd. Dus wellicht een keer als ik een week vakantie heb ofzo.

12. Als je 1 boek mocht kiezen die je altijd cadeau zou geven, welk boek zou dat dan zijn?

Absoluut deze:

13. Welk boek vond je verschrikkelijk?

Ik ben geen fan van Sarah J. Maas. Maar er zijn wel boeken die ik echt ben gestopt omdat ik ze vreselijk vond. Ik ben even in mijn Goodreads geschiedenis gedoken, en de volgende boeken heb ik 1 ster gegeven: Goden & Monsters, Light perpetual, Graag gedaan Noni Blake….. Maar er zijn vast boeken die ik nog erger vond, haha.

14. Welk personage uit een boek zou jij graag in het echt ontmoeten?

Mr. Darcy šŸ™‚

15. Welke klassieker is jouw favoriet?

Voor nu zeg ik Pride & Prejudice. Maar er staan nog een hoop in de kast om te gaan lezen, dus wie weet komt er een andere favoriet ooit.

16. Van welk boek, waar nog geen verfilming van is, zou jij graag een film zien? En wie zouden de personages moeten spelen?

De Bjƶrnstad trilogie. Zoals Backman de personages neerzet, intens! Ik zou niet weten wie de personages zouden moeten spelen, er zijn veel jongeren in het boek. Zoals Tom Hanks gecast was voor het andere boek van Backman, zou ik alle vertrouwen hebben in de casting van deze trilogie.

17. Welk boek staat nu bovenaan je wensenlijstje?

Als ik zou moeten kiezen, dan zou ik voor de nieuwste Emily Henry gaan denk ik.

 

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan deze rubriek? Stuur je antwoorden op de vragen via mail naar mij toe (hildestolk@hotmail.com), met een foto van jezelf.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge