Follow:
beauty, interieur, lifestyle

Maximaal genieten van een kleinere badkamer; Slimme tips en ideeën

Een plek om te ontwaken en te rusten, mijn badkamer verdient zonder twijfel speciale zorg en aandacht. Maar wat als deze ruimte beperkt is? Geen paniek! Zelfs in de beperkte ruimte van een kleine badkamer, ontdekte ik de kunst van het creëren van schoonheid. In dit verhaal deel ik mijn persoonlijke reis, vol slimme tips en ideeën, om het maximale te halen uit een kleinere badkamer. 

Slim opbergen 

In mijn badkamer draait alles om slimme opslag. Zwevende planken en slim geplaatste wandkasten zijn mijn geheime wapens, waardoor ik mijn spullen kan bewaren zonder mijn vloerruimte op te geven. Door flink te krimpen in het assortiment aan producten die wij gebruiken in de badkamer past alles precies in de kasten die boven de wastafels hangen. Alle kleine items zoals maskertjes, watjes en proefjes zitten netjes in een toilettas in een lade. Zo is alles netjes en overzichtelijk.

Door stukken zeep te gebruiken in plaats van flessen shampoo, facewash en douchegel, bespaar je niet alleen veel geld. Je zorgt voor veel minder plastic afval én ruimte in je badkamer. Alleen maar win, win, win!

Kleur en licht 

De juiste kleuren hebben mijn wereld veranderd. Zachte tinten creëren een rustgevende en ruimtelijke sfeer. Ze laten een kleine badkamer groter ogen dan hij daadwerkelijk is. Ik ontdekte dat zorgvuldig geplaatste spiegels niet alleen het licht laten dansen, maar ook mijn ruimte vergroten, letterlijk en figuurlijk. Ik heb een dimmer op de plafondspotjes. Dit zorgt er ook voor dat je in een schemerlicht kan douchen, heerlijk ontspannen!

Less is more 

In een kleine badkamer omarm ik de elegantie van minimalisme. Eenvoudige lijnen en subtiele accenten vervangen overdreven decoratie. Een enkel opvallend stuk, zoals een kunstzinnige spiegel of een unieke wastafel, trekt alle aandacht zonder de ruimte te overladen. Voor inspiratie zou je eens een kijkje kunnen nemen bij de kleine badkamers van Baden+. Zij kunnen je helpen en ondersteunen in het vinden van de juiste badkamer die bij jou past.  

Kies je meubels zorgvuldig 

Wanneer je een kleinere badkamerruimte tot je beschikking hebt is het kiezen van de juiste meubels heel belangrijk. Grote, grove en donkere meubels kunnen ervoor zorgen dat de ruimte kleiner oogt wanneer je de badkamer binnenstapt. Maar lichte materialen en lichtere kleuren kunnen een wereld van verschil maken. Daarnaast bevatten sommige meubels handige functionaliteiten waardoor ze nog beter passen in een kleinere ruimte. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wastafel met voldoende opslagruimte. De opslagruimte is niet alleen fijn om spullen in op te bergen maar het zorgt ook voor een lege en schone wastafel (dat oogt minder rommelig dan alle tandenborstels, scheermesjes en beautyproducten die in het zicht liggen). Door de opbergruimte kun je alles netjes houden achter elegante kastdeurtjes of mooie brede lades.  

Handdoeken die op de grond, toilet of over de douchedeur heen gegooid worden zijn altijd een doorn in mijn oog. Daarom is een uitschuifbare douchestang voor handdoeken een fijne uitkomst! Een kleine badkamer betekent vaak dat ruimte voor het ophangen van handdoeken beperkt is. Met zijn slimme ontwerp kan ik meerdere handdoeken kwijt zonder extra wandruimte in beslag te nemen. Deze functionele toevoeging combineert gemak met een opgeruimd uiterlijk. Of als je pubers in huis hebt, net zoals ik, wordt elke handdoek na 1 keer gebruik in de was gegooid 😉

Verlichting 

Het wordt onderschat maar verlichting kan een badkamer nieuw leven geven. Zacht, omhullend licht boven mijn spiegel, en heldere, praktische verlichting bij mijn douche en wastafel. Hanglampen en sierlijke wandlampen voegen een vleugje persoonlijkheid toe, en maken van mijn badkamer een ware belevenis. 

Ik vind het altijd heerlijk om dingen te blijven vernieuwen in huis, zoals het restylen van onze badkamer 

En na mijn tripje Edinburgh wil ik mijn badkamer helemaal veranderen. Daar zag ik weer volop printbehang, bloemen en romantische stijlen waar ik zo van hou! Maar eerst maar eens goed gaan sparen 😉

Liefs Hilde 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge