Follow:
samenwerking

Hoeveel denier panty heb ik nodig voor mijn outfit?

Nu de winter is ingetreden, is het weer tijd om na te denken over uw panty`s. U heeft vast nog wel wat liggen in uw kast, maar hoeveel is er eigenlijk nog goed en draagbaar? Tijd om de boel uit te zoeken en weer eens wat nieuws aan te schaffen. Om de juiste panty`s te kopen zijn tips en basisinformatie altijd handig.

Panty denier, wat is dat eigenlijk?

Panty’s worden van nylon gemaakt, ook wel polyamide genoemd. Dit nylon wordt meestal aangevuld met wat lycra. Lycra is elastisch en past zich aan de lichaamsvorm aan. Het zorgt voor de rekbaarheid en extra draagcomfort.
De dikte van een panty wordt aangegeven in denier. Denier is de eenheid die de fijnheid van een garen aangeeft. Hoe hoger het denier-getal, hoe dikker de gebruikte draad is. Hoe minder denier, hoe doorzichtiger of transparanter de panty is. Een panty met een hogere denier is vaak dikker om te zien, maar vooral ook warmer en sterker in het dragen.

Denier van dunne tot dikke panty`s:

Panty’s kunnen we qua dikte als volgt indelen:

o Dunne panty`s: ultra-transparant, 8 t/m 12 denier
o Normale panty’s: transparant, 15 t/m 20 denier
o Dikkere panty`s: semi-transparant, 30 t/m 40 denier
o Dikste panty`s: ondoorzichtig (of Opaque), 50 t/m 100 denier

Hoe dik of dun een panty moet zijn hangt van het seizoen af, maar ook van de kleding die u draagt. Laten we het eens op een rijtje zetten.

Hoeveel denier panty draag ik onder een jurkje?

De ultra-transparante panty`s van 8 t/m 12 denier staan prachtig in de zomer, onder een luchtig jurkje of feestelijke galajurk. Het lijkt alsof u geen panty`s draagt, en het geeft de benen een mooie natuurlijke tint. Het is van belang dat u een kleur kiest die bij uw eigen huidskleur past, zodat het natuurlijk overkomt.

De transparante panty’s van 15 t/m 20 denier zijn prima in de zomer, maar ook als het wat koeler wordt buiten. Ze zijn mooi doorschijnend. De huidskleuren kunnen bij deze dikte wat minder natuurlijk overkomen. In de juiste kleur uitgezocht passen ze perfect bij uw jurkjes, voor elke gelegenheid.

De semi-transparante panty`s van 30 t/m 40 denier schijnen enigszins door. Ze zijn warm genoeg voor de wat koudere dagen, ook in de winter. De huidskleuren raden wij af, dit komt onnatuurlijk over. In de juiste bijpassende kleuren zijn ze goed te combineren met kleding die wat chiquer is, maar zeker ook met uw sportieve outfit.

De ondoorzichtige panty`s van 50 t/m 100 denier zijn zeer sterk en warm. Geschikt voor de koude dagen in het voor- en najaar, en natuurlijk voor de winter. Er is keuze uit genoeg modieuze kleuren, zodat het altijd past bij uw outfit. Ze staan prachtig bij uw sportieve kleding, maar zijn ook geschikt voor feestelijke gelegenheden.

Voor de winter zijn er ook de katoenen of wollen panty`s of maillots. Het verschil met de dikke panty`s is vooral de structuur van het weefsel. Door de breitechniek heeft een maillot een wat ongelijke structuur. Dit maakt ze geschikt voor uw sportieve en stoere kleding.

Welke panty ga ik kiezen?

De keuze voor een panty met het juiste denier is afhankelijk van seizoen en gelegenheid.
En vooral van uw eigen smaak natuurlijk! Maar welke panty u ook kiest, het belangrijkste is dat het uw outfit compleet maakt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply chucky1012

    Fijn om te zien en enjoy.
    Geef mij maar 123

    januari 7, 2018 at 06:02
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge