Follow:
boeken, In de spotlight

In the Spotlight: Dries Dereymaeker

Vandaag een gaaf interview met Dries Dereymaeker. In een iets andere opzet dan jullie gewend zijn! Dries heeft namelijk mijn vragen in een soort verhaalvorm beantwoord naar mij. Ontzettend leuk! Veel leesplezier!

Hallo allemaal, mijn naam is Dries Dereymaeker. Ik ben ondertussen twintig jaar en anderhalf jaar geleden kwam mijn eerste boek “Erindi” uit.
Het prille begin van mijn schrijven gaat terug tot op mijn vijftiende. Ik zat toen in het derde middelbaar en we kregen voor Nederlands de opdracht om het begin van een spannend verhaal te schrijven. Het stukje tekst moest maar een halve bladzijde lang zijn, maar ik vond het zo’n leuke bezigheid dat ik hier thuis stiekem aan verder werkte. Voor ik het wist groeide mijn opdracht Nederlands zo uit tot een volwaardig boek.
Buiten mijn Familie en een paar vrienden wist bijna niemand dat ik mij bezighield met het schrijven van een jeugdboek. Je kan je dus voorstellen dat mijn omgeving erg geschokt was toen ik bekendmaakte dat ik een boek geschreven had en het bovendien binnenkort zou uitgegeven worden.

Mijn eerste boek werd een jeugdboek omdat de jeugd mijn favoriete doelgroep is. Kinderen hebben zoveel meer fantasie en zijn daarom een zeer dankbaar publiek om mooie verhalen voor te schrijven. Niets doet mij meer plezier wanneer ik van een ouder hoor dat hun kind mijn boek fantastisch vond en dat ze daardoor meer plezier hebben gekregen in het lezen.
Als kind heb ik zelf niet super veel gelezen (nu trouwens nog steeds niet veel), maar af en toe kon ik altijd wel genieten van een goed boek. De grijze jager bijvoorbeeld was mijn lievelingsserie en dat werd dan ook later een voorbeeld voor mij. Op dit moment lees ik “I am number four”, daarna “Muse Academy” en dan “Tweedehandsvleugels”.

Op het vlak van schrijven is mijn absolute droom dat mijn boeken de hele wereld bereiken, maar ook vooral dat ze mensen oprecht kunnen ontroeren. Of ze ooit de wereld zullen bereiken dat is misschien te betwijfelen, maar er is niets mis met een gezonde portie dromen natuurlijk. Naast schrijven heb ik ook nog ander hobby’s. Ik speel namelijk voetbal en ben vrijwilliger bij Kazou.

Het schrijven heeft zeker een deel mijn leven veranderd. Wanneer je een boek leest of een film kijkt dan heb je de kans om een andere wereld in te duiken. Dat kan je ook als je zelf schrijft en bij het schrijven heb je de unieke mogelijkheid om die wereld te creëeren zoals je zelf wil. Het geeft ook veel voldoening om dan achteraf te horen wat anderen van jouw werk vinden. Vooral dan om te horen hoe zij jouw wereld ervaren hebben en wat het voor hen kunnen betekenen heeft. In de toekomst mogen jullie nog veel verhalen van mij verwachten. Vooral Jeugd/YA boeken, maar misschien waag ik me ooit ook wel eens aan iets anders. Wat dat dan precies zal zijn dat weet ik nog niet, maar het zal allesinds aanleunen bij avontuur/fantasy/misdaad.

Voor wie Erindi nog niet gelezen heeft: de eerste paar hoofdstukken kun je gratis lezen op Sweek. Aangenaam verrast? Dan kun je Erindi altijd bestellen. Voor wie nog niet van Erindi gehoord heeft, neem dan eerst een kijkje op de fb pagina “Erindi”. Voor wie Erindi wel al gelezen heeft en niet meer kan wachten op mijn volgend boek heb ik goed nieuws. Met mijn volgend YA boek, getiteld “Arion”, neem ik deel aan de “MoonYAcontest”. De eerste hoofdstukken kun je daarom zeer exclusief lezen op Sweek. Je kan stemmen via de “volg” knop. Elke “like” en “volg” doet mij daarom groot plezier.

Zelf een schrijversdroom? Waar wacht je op, niets staat je in de weg.

****

Erindi is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 19,99 (klik hier)

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Leuk om te lezen hoe deze schrijver begonnen was om een te schrijven voor een boek

    Xoxo

    maart 7, 2018 at 06:34
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge