Follow:
boeken, kids

Spinnen Alarm! – Nina Dulleck

spinnen alarm

Vandaag is een toepasselijke dag om dit boek te recenseren. Amy was vanmorgen in paniek en tranen omdat er een huisspin in haar kamer zat. Zij heeft dit boek namelijk nog niet gelezen. Als ze dat wel had gedaan waren de tranen en de paniek wellicht wat minder geweest šŸ˜‰

Achterflaptekst ‘Spinnen Alarm!’

Iiieee! Een spin!!!

Dat heb je vast wel eens iemand horen gillen, of niet soms? Spinnen vind je namelijk overal en in alle soorten en maten. Maar wat doe je als er zo’n veelpoot opduikt terwijl je niet op een nieuwe huisgenoot zit te wachten? Is je spinnen-wegtovermachine toevallig net stuk? Niks aan de hand!

In dit boek vind je niet alleen een heleboel spannende en grappige spinnenweetjes, maar ook de allerbeste spinnen(angst)verdwijntrucs!

spinnen alarm

Samenvatting

Dit boek bevat allemaal feitjes over spinnen. Waar ze wonen, wat voor soorten er zijn, hoe ze zich gedragen, wat voor functie ze hebben etc. Op deze manier leren kinderen (en volwassenen) heel veel over spinnen en gaan ze wellicht op een andere manier naar spinnen kijken.

Ook worden er kleine tekstballonnetjes met grappige opmerkingen en teksten bij de spinnetjes geplaatst. Of dit helpt om kinderen de spinnen te zien als minder eng weet ik niet zeker. Maar het maakt het wel wat minder eng.

Als je leest dat een spin zijn prooi leegzuigt klinkt dat meer als een horror verhaal toch? Maar in dit boek wordt de vergelijking gemaakt met het drinken (zuigen) uit een rietje als je je smoothie drinkt. Dan klinkt het meteen al een stuk minder eng. Daarbij staat dan een illustratie van een spin die een smoothie drinkt. Ik kan mij voorstellen dat kinderen dit erg grappig vinden en niet eng!

spinnen alarm

Het boek staat bomvol mooie, leuke en grappige illustraties. Tips hoe je spinnen kunt weghalen zonder de gillen en je ouders erbij te roepen. Tips om spinnen sowieso minder eng te vinden en een verdrietig verhaal over een zielige spin.

Een erg leuk boek voor kinderen (en volwassenen) om de angst voor spinnen wat te verminderen. Of het mijn angst voor de enge (grote!) huisspin heeft weggehaald? Nee, helaas. Maar toch is dit een super leuk boek om met je kind(eren) te lezen.

spinnen alarm

Informatie

Spinnen Alarm! – Nina Dulleck

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 9789051167450

Prijs: ā‚¬14,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge