Follow:
boeken, In de spotlight, Nederlandse auteurs

In the Spotlight: Natascha van Limpt!

Vandaag weer een leuk interview met een Nederlandse auteur. Het blijft ontzettend leuk om meerdere auteurs te mogen interviewen. Ik leer zo ook meer schrijvers en hun boeken kennen. Enige nadeel is dat mijn To Read lijst constant blijft groeien. ;-). Lezen jullie gezellig mee?

Stel jezelf even voor:

Ik ben Natascha van Limpt, 28 jaar en woon samen met mijn man en mijn kat in Wervershoof, aan het IJsselmeer. Aanvankelijk heb ik archeologie gestudeerd, daarna volgde ik een opleiding tot redacteur en inmiddels ben ik nu anderhalf jaar werkzaam als freelance redacteur bij verschillende uitgeverijen. In april 2016 kwam mijn debuut ‘Schaduwen der Verdoemenis’ bij uitgeverij Zilverbron uit, het eerste deel van de Luotisade-trilogie. Het jaar daarop volgde het tweede deel, ‘Gruwelen des verraads’ en het laatste deel staat gepland voor het voorjaar van 2019. Daarnaast verschijnt in juli 2018 het kortverhaal ‘Spiegelvrees’ in de Young Adult verhalenbundel ‘Brave New Love’ bij Dutch Venture Publishing.

* Hoe is het voor jou begonnen als auteur?

Opstel was altijd al mijn favoriete vak, dus verhaaltjes schrijven deed ik eigenlijk al vanaf het moment dat ik kon schrijven. Het was in de zomervakantie vlak voordat ik naar de middelbare school ging dat ik een week bij mijn opa en oma op de camping logeerde en dat mijn nichtje en ik besloten om allebei een boek te gaan schrijven. Vanaf toen ben ik nooit meer gestopt met schrijven.

* Wie zijn jouw favoriete schrijvers? Heb je daarin ook schrijvers die een voorbeeld zijn voor jou?

Mijn grootste voorbeeld is J.R.R. Tolkien. Ik ben een groot Midden Aarde-liefhebber en vind het fantastisch dat hij een universum heeft geschapen dat voor mij, en vele anderen, als een echte wereld voelt.

* Speelt je studie archeologie een rol bij het schrijven, of haal jij je inspiratie ergens anders vandaan?

In Luotisade spelen veel zelfbedachte een volkeren een rol. Omdat ik mij tijdens mijn studie erg heb verdiept in verschillende culturen, religies etc. is dat daar denk ik ook wel in terug te vinden. Maar meestal krijg ik inspiratie door muziek te luisteren, te lezen en series/films te kijken. Van vakantie krijg ik ook vaak inspiratie, ik vind het heerlijk om door de natuur te wandelen.

Toch ben ik nog wel van plan om een verhaal te schrijven over een archeoloog die een fantastische ontdekking doet, ik hou nu eenmaal erg van avonturenverhalen. Of dat nou in een fantasy, historische of eigentijdse setting is, doet er niet zo toe.

* Naast het schrijven, waar hou je nog meer van?

Dat komt eigenlijk al een beetje in de vraag hierboven terug, maar ik ben zo’n beetje Netflix-verslaafd en kijk veel series. Daarnaast probeer ik twee boeken per maand te lezen en beheer ik de boekenblog Qreative Minds, waar ook de nodige tijd in gaat zitten. En ik ben dus dol op reizen, maar daar is het helaas al een tijdje niet van gekomen.

* Hoe ben je op de naam Luotisade gekomen?

Tijdens een vakantie in Noorwegen bedacht ik samen met mijn broertje het plot voor Luotisade. Het maken van een kaart hoorde daar ook bij, en ik heb toen mijn playlist doorgescrolld en alle steden van een naam voorzien. En het land dus ook. Ik luisterde toen naar veel Finse bands, en Uniklubi was er daar een van. Zij hebben een nummer dat zo heet en dat iets als ‘Een regen van kogels’ betekent. Gezien de oorlog die in de reeks centraal staat, was het nog toepasselijk ook.

* Zijn er avonturen in je boeken die je zelf ook graag zou willen meemaken in je leven?

De personages maken nogal veel drama mee en ik ben zelf niet zo’n held, dus ik denk dat ik voor het grootste gedeelte zou passen. Toch schuilt er ergens wel een ontdekkingsreiziger in mij en zijn er veel verborgen steden/volken, dus het lijkt me wel heel gaaf om zo’n gebied of stad te verkennen.

* Hoe heeft het schrijven jouw leven veranderd?

Echt ontzettend. Ik kan me geen voorstelling van mijn leven maken als ik níet was gaan schrijven. Sowieso zou ik niet weten wat ik dan in mijn vrije tijd moest doen, maar daarnaast heeft het schrijven ook tot mijn huidige baan geleid en heb ik heel veel toffe mensen ontmoet die dezelfde hobby delen. Een groot deel van mijn beste vrienden had ik dan nooit gekend. Een vreemde gedachte.

* Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou als auteur verwachten?

Ik ben niet een auteur die aan één genre vast blijft kleven. Op dit moment ligt er een historische avonturenroman bij een uitgever en heb ik twee plots uitgeschreven voor een dystopie en een thriller met een klein fantasy-randje.

* Welk genre zal jij nooit schrijven en waarom?

Zeg nooit nooit natuurlijk… mijn schrijverscarrière is immers pas net begonnen. Maar voorlopig zie ik mezelf nog geen detective of hard sciencefiction schrijven. Met name omdat je voor beide veel research moet doen en ik op dat vlak niet genoeg interesse heb om me daar lang in te verdiepen.

* Wat is je grootste droom op schrijversgebied?

Mijn grootste droom zou toch wel zijn om van het schrijven alleen te kunnen leven, zodat ik fulltime deze passie kan uitoefenen.

****

Bedankt voor het leuke interview Natascha! Shop de boeken van Natascha van Limpt bij Bol.com.

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    De covers zien er mooi uit!
    Leuk interview.

    april 11, 2018 at 13:56
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge