Follow:
boeken, kids

Meiden met een missie – Isabelle de Ridder

meiden met een missie

Soms krijg je een boek binnen waar je van hoopte dat je het in je eigen jeugd tot je beschikking had gehad. Als kind van gescheiden ouders heb ik toch wel wat bagage meegenomen vanuit mijn kindertijd. Ik vond het allesbehalve makkelijk om gescheiden ouders te hebben. Op jonge leeftijd bij het Riagg gelopen, en tijdens mijn pubertijd ook lastige periodes gehad met de vraag bij wie mijn loyaliteit lag (zo voelde dat tenminste). In dit boek wordt dit op een geweldige manier aan de orde gebracht. Meiden met een missie: en perfect boek voor kinderen vanaf een jaar of 10.

Synopsis ‘Meiden met een missie’

Suus vindt het helemaal niks dat haar ouders gescheiden zijn. En dat haar moeder nu alleen nog maar thuis op de bank zit met een boek, in haar suffe konijnensloffen, en nooit eens iets leuks gaat doen. Tijdens een spreekbeurt op school hoort ze dat een cavia in zijn eentje ongelukkig is. Cavia’s horen met z’n tweeën te zijn. Dat is het, denkt Suus: mijn moeder is een eenzame cavia…

Voor haar is het duidelijk: er moet een nieuwe man komen. Samen het maar vriendin Sam bedenkt ze een plan. Het is alleen allemaal wel wat ingewikkelder dan ze hadden gedacht, want waar vind je een man? Bovendien mag mama er niks, maar dan ook NIKS van merken…

meiden met een missie

Samenvatting

Een thema wat voor veel volwassenen en kinderen herkenbaar zal zijn; gescheiden ouders en hoe je daar als kind soms in de spagaat tussenin kan zitten. In dit boek voelde is soms zoveel herkenbare punten. De ongemakkelijke situaties en de gevoelens die dat voor Suus met zich meebrengt. Er zijn voor meiden al heel veel leuke boeken op de markt, maar ‘Meiden met een missie’ heeft ook echt een toegevoegde waarde.

In heel veel grappige situaties proberen Suus en Sam een leuke date te vinden voor hun moeder. Het boek leest als een trein, ook door de toegankelijke taal. De taal is hip en eigentijds, en dus voor de jeugd zeer herkenbaar. Datingperikelen, emoties en ongemakkelijke situaties zorgen ervoor dat dit een boek is met een lach en een traan. Dit boek is niet alleen voor meiden heel leuk, ook jongens zullen dit boek zeker kunnen waarderen.

Over de auteur

Isabelle is geboren in Delft (1972) en groeide op in Zoetermeer, waar ze nu nog steeds woont met haar man en drie dochters. Boeken spelen een belangrijke rol in haar leven: ze werkte bij een kinderboekenwinkel, bij de bibliotheek, liep stage bij een kinderboekenuitgeverij en ging Nederlands studeren. Alles om maar zo veel mogelijk te kunnen lezen! Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht ging ze aan de slag als tekstschrijven en redacteur. Daarna heeft ze de pabo gedaan en werkte ze vijf jaar lang met veel plezier als juf op een basisschool.

Tijdens haar tijd voor de klas merkte Isabelle dat ze het schrijven miste. Daarom zocht ze een baan als educatief auteur en redacteur. Haar ervaring als juf was daar heel handig bij. Zo heeft ze al heel wat lesmethodes en informatieve boeken voor kinderen geschreven. Sinds 2016 schrijft Isabelle ook verhalen voor jonge kinderen, zoals de vier boeken over Pleuntje en Joep (verschenen bij uitgeverij Clavis) en de verhalen ‘Buurvrouw Nel’, ‘Stickers’ en ‘Zeediploma’ in verschillende voorleesbundels van uitgeverij Ploegsma. Meiden met een missie is haar eerste boek voor wat oudere lezers. Maar voor wie ze ook schrijft, Isabelle probeert altijd om alledaagse gebeurtenissen te vatten in aansprekende en herkenbare verhalen met emotie én humor!

meiden met een missie

Dit boek is ook een perfect voorleesboek voor juffen van groep 6,7 en 8!

Informatie

Meiden met een missie – Isabelle de Ridder

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 208 pagina’s

ISBN: 9789021680071

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge