Follow:
boeken, jeugd, kids

Kinderboekentip: ‘Owee aan zee’ serie

Wat zijn er toch een hoop fantastische kinderboeken te krijgen in de winkel. Kinderboeken waar niet alleen de jeugd, maar ook volwassenen intens van kunnen genieten. Ik ben zo’n volwassene die ook graag kinderboeken leest. De magische wereld, de verbeelding, ik vind het heerlijk om daar af en toe even in te duiken. Een serie die bomvol zit met magie, vriendschap, spanning en avontuur is de Malamander serie (of ‘Owee aan zee’ serie).

Malamander serie

Malamander las ik al een tijdje geleden (ik schreef er al eerder een stukje over: zie hier) en ik vond het meteen een geweldig boek. De cover en de leuke illustraties in het boek zijn ook prachtig!

Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen – zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet.

Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander?

De setting van het verhaal geeft het een extra spannend teintje. Een hotel in een verlaten en grimmig kustplaatsje is natuurlijk de perfecte setting voor een spannend en avontuurlijk verhaal. Ook de geschiedenis van zowel Herbert als Violet, die nogal onduidelijk is, geeft een extra intrigerende wending aan het verhaal. Het maakt je nieuwsgierig en zorgt ervoor dat je verder wil lezen. Dit boek is een sterke start voor deze serie. De personages en hun avonturen en ontdekkingen wil je blijven volgen!

Shop Malamander voor €15,99 online hier.

Het geheim van Gargantis (deel 2)

Zwaar noodweer teistert Owee aan Zee. Is de machtige Gargantis teruggekomen?

Heeft iemand het oude stormmonster wakker gemaakt? Wie is de geheimzinnige vreemdeling in het Grand Hotel Nautilus? En hoe zit het met de aangespoelde kunstschat?

Herbie en Violet gaan op onderzoek uit. Maar owee, hun zoektocht zou weleens naar de koude, donkere bodem van de zee kunnen leiden..

Dit tweede deel ziet er ook weer geweldig uit! Die cover….love it!

Het tweede deel vond ik nog sterker dan Malamander. Veel meer spanning en magie. Ook vind ik de vriendschap tussen Herbert en Violet steeds interessanter worden en voel je dat de personages daardoor ook steeds meer je interesse gaan wekken. Je wil gewoon meer lezen over die stoere duo.

Ook dit deel kost €15,99 en kan je oa online hier kopen.

Het geheim van de schaduwgruw

Het is Gruwelavond in Owee aan Zee. Na de aankomst van een theatergezelschap gebeuren er vreemde dingen. Inwoners van het stadje verdwijnen op mysterieuze wijze.

Vinden Herbie en Violet hun verdwenen vrienden terug? Wat weet de beroemde illusionist Caliastra over Herbies verleden? En is de Schaduwgruw, een geest die mensen hun schaduw wil afnemen, alleen maar een legende?

En dan is daar sinds oktober het derde deel in deze geweldige serie! Ik heb hem op mijn ’to read’ lijstje staan om zo snel mogelijk te lezen. In wat voor spannende avonturen zullen Herbert en Violet nu weer belanden? Stiekem heb ik al gezien dat mijn favoriete booktuber ook dit deel weer fantastisch vindt. Veel volwassen booktubers uit Engeland zijn verliefd op deze middlegrade serie. En ik begrijp helemaal waarom. Het zit vol met alles wat je graag in een boek wil hebben om even in een spannende en magische omgeving te vertoeven. Of je nou 8 jaar bent of 42, who cares?! Deze serie is gewoon top!!

Het derde deel in de serie kan je hier vinden.

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken van de uitgever ontvangen ** dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge