Follow:
duurzaamheid, lifestyle, plasticvrij

Met deze fantastische items heb je nooit meer plastic zakjes nodig!

“Mam, waar zijn de boterhamzakjes?!” Deze vraag kreeg ik vorige week van mijn oudste dochter. Ehm, ja, die zijn er niet meer en komen er ook niet meer. “Je kan toch de broodtrommel van Thomas meenemen naar stage?”. Nou, dat zag mijn bijna 19-jarige dochter nou ook niet zitten. Een broodtrommel met Spiderman is dus blijkbaar niet stoer om mee te nemen naar stage. Ik moest dus even op zoek naar iets meer vervanging voor de boterhamzakjes. En die vond ik!

Broodzak

Op Etsy kwam ik de shop Doordoorgemaakt tegen. Hier vond ik precies waar ik naar zocht! Ontzettend leuke stoffen broodzakken om te gebruiken ipv plastic boterhamzakjes. Handgemaakt van katoen en gevoerd met een water en vuilafstotende stof. Dus je kan ze makkelijk schoonmaken of even in de was gooien.

Ik bestelde deze met leuke parapluutjes en ook meteen een kleiner zakje om mijn zepen in mee te nemen als ik eens een nachtje wegga bijvoorbeeld.

De lunchzak heeft ook een leuk printje aan de binnenkant en sluit met klittenband. Amy heeft de lunchzak meteen mee naar stage genomen en was direct enthousiast. Het is ook nog eens een geweldige eyecatcher, zo’n zakje! Hier word je toch super blij van?

De verzending bij deze Etsy verkoopster is ook heel snel en je krijgt portokosten teruggestort als je teveel hebt betaald. Ik heb meteen gister nog 2 varianten besteld zodat ik ze ook kan gebruiken. Deze mooie varianten komen ook mijn kant op (foto’s van de Etsy shop)

Een herbruikbare lunchzak is 6,50.

Reiszakje voor zeep

Sinds ik voornamelijk alleen nog maar zepen gebruik zijn zakjes/blikjes om ze in mee te nemen wel een must. Ik heb 2 blikjes waar ik zepen in mee kan nemen, maar een zakje vond ik ook wel handig. Die bestelde ik dus meteen mee met mijn eerste bestelling.

Een heel handig zakje met een voering die perfect is om een stuk zeep in mee te nemen. Ik gebruik natuurlijk zeep als shampoo, een stuk voor het wassen van mijn gezicht en een lichaamszeep. Dit zakje kan ik dus prima gebruiken als ik eens een nachtje wegga of op vakantie. Ideaal! (en als je gaat vliegen zijn zepen sowieso een heel stuk handiger dan flessen vloeibaar product ;-))

Ook dit zakje heeft weer een verrassend leuke en fleurige binnenkant. Handig met een drukknoopje om het goed te sluiten. Een zeepzakje is bij Doordoorgemaakt 4,95.

Nog een leuke tip

Ik zit tijdens het tikken van deze blog nog even door haar winkeltje te neuzen en kwam nog iets tegen wat ik zeker een keer ga bestellen bij haar, wasbare wattenschijfjes!

Herbruikbare gezichts pads. Make-up remover pads. Facial afbeelding 2

Hoe leuk zijn deze?! Ik ben al bijna van de wattenschijfjes af, maar een setje zoals dit kan ik nog heel goed gebruiken om mijn oogmake-up goed te verwijderen. Dus die komen op mijn wishlist.

Door het gebruik van deze producten zorg je voor minder plastic afval, wat natuurlijk heel belangrijk is. Ook vind ik het leuk om kleine ondernemers op deze manier te steunen. Het feit dat Amy ook meteen enthousiast reageerde geeft mij hoop dat zij het gebruik van zo’n lunchzak blijft doorvoeren in haar eigen volwassen leven. Op die manier breng je je kinderen toch iets extra’s bij 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge