Follow:
lifestyle, samenwerking

Weer aan de studie?

Na mijn Havo ben ik meteen gaan werken. Ik was school zat en wilde geld gaan verdienen. Rond mijn twintigste heb ik nog overwogen om een opleiding tot schoonheidsspecialiste te gaan doen, maar dit is nooit van de grond gekomen. Het idee echter, dat liet mij niet los. Mijn oudste dochter gaan na de zomer haar eindexamenjaar starten en wil daarna ook de opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan volgen. Super leuk natuurlijk! En bij mij begint het dan ook weer te kriebelen…

Studie op latere leeftijd

In mijn omgeving zijn diverse volwassenen die nog een studie doen. En waarom ook niet? Tegenwoordig is het zo makkelijk om thuis een studie te volgen dat het ook met een gezin prima te doen is. Daarom begon ik er toch zoetjes aan een beetje aan te denken of dat niet iets voor mij zou zijn. Een Beauty & Wellness opleiding zou perfect in mijn straatje passen natuurlijk! De producten om mee te werken heb ik al via proWIN natuurlijk.

Een Pedicure Branchediploma duurt iets langer dan een jaar en dan heb je een erkend diploma. Het grootste gedeelte doe je thuis en je hebt maar 7 dagen dat je praktijkdagen hebt. Een baan als pedicure kan ik ook heel makkelijk onder schooltijd uitoefenen natuurlijk.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij NHA kan je online alle studies zien die je kan volgen. De richtingen lopen ontzettend uiteen, er zal daarom altijd wel een studie te vinden zijn die bij je past.

Bij elke studie staat een duidelijke omschrijving wat je kan verwachten. Hoe lang zal de studie duren? Hoeveel kost de studie? En wat wordt er van je verwacht? Op deze manier ga je niet blanco een studie starten en weet je precies wat je moet doen om het felbegeerde diploma/certificaat te halen.

Stiekem zou het natuurlijk hartstikke leuk zijn om samen met Amy te starten aan de opleiding schoonheidsspecialiste. Een opleiding die mij altijd blijft trekken en mij nog steeds heel erg leuk lijkt. Misschien kunnen Amy en ik in de toekomst dan zelf een salon beginnen ;-).

De mogelijkheden zijn eindeloos. Heerlijk in je eigen tijd studeren in plaats van op vaste uren bij een opleiding. Op deze manier kan je makkelijk een studie volgen naast je huidige baan, hobby etc. Op deze manier heb je het helemaal in eigen hand en kan je er met de volle 100% aan beginnen.

Heb jij er weleens aan gedacht om nog een erkend diploma te halen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Jessica J.

    Hoe fijn zou het zijn mochten jij en Amy samen een salon uitbaten?!
    Jessica J. onlangs geplaatst…#GETITCOVERED • Onmisbare accessoires voor je telefoonMy Profile

    maart 28, 2019 at 09:53
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge