Follow:
boeken

Roze Brieven – Splinter Chabot

Na het lezen van Confettiregen, één van de beste boeken die ik las afgelopen jaar, wilde ik natuurlijk dolgraag het nieuwe boek van Splinter Chabot lezen. ‘Roze Brieven’ is een stuk dunner dan de voorganger, maar de inhoud is wederom prachtig. Ik heb dit boek dan ook in één adem uitgelezen. Aangrijpend, mooi, verdrietig, belangrijk….ik kan nog veel meer woorden opnoemen die als synoniem voor dit boek genoemd mogen worden. Een pareltje van eigen bodem.

Synopsis ‘Roze Brieven’

Confettiregen was voor velen een boek vol herkenning. Er volgende talloze persoonlijke reacties; uit deze reacties is Roze Brieven ontstaan. Om zichtbaar te maken wat soms onzichtbaar is en om te vertellen wat te vaak wordt verzwegen. Opdat sommige verhalen niet in een lade verdwijnen, maar op een nachtkastje belanden.

Samenvatting

In dit boek volgen we wederom Wobie (Splinter zelf) die samen met zijn hond Bril naar Zweden reist om in alle rust de brieven te lezen die hij heeft ontvangen naar aanleiding van zijn boek Confettiregen. Splinter weet je als geen ander mee te nemen met zijn reis en vertelt bloemrijk hoe de plek waar hij is eruit ziet. Het huisje, de natuur en het meer bij het huis worden allemaal beeldend geschreven tussen de brieven door. Hierdoor leest het boek nog steeds als een verhaal.

De brieven die in het boek voorkomen zijn aangrijpend en bovenal puur. Pijn, frustratie en verdriet zijn er in te lezen en de herkenning die de briefschrijvers vonden in het boek Confettiregen en dus in Splinter zelf. Ook als hetero is dit boek prachtig en belangrijk om te lezen. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt dat je soms misschien toch niet zo ruimdenkend bent als je zelf denkt. De verhalen, die vanuit het hart geschreven zijn, zullen je raken en lang bijblijven. Het is ontzettend belangrijk dat dit soort boeken geschreven blijven worden en bovenal gelezen blijven worden. Splinter Chabot is hierin een voorbeeld voor velen.

Informatie

Roze Brieven – Splinter Chabot

Uitgeverij Spectrum

Hardcover, 168 pagina’s

ISBN: 9789000375530

Prijs: €14,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, natuurlijk ook bij Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek via mijn werk ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge