Follow:
boeken, kids

Roar de vloek – Robbert Damen & Daniel van den Broek

Nu de kinderen massaal thuis aan school moeten is het belangrijk het lezen te blijven stimuleren. Op deze manier blijft hun woordenschat van een mooi niveau en houden ze plezier in het lezen (of krijgen juist plezier in lezen). Mijn zoontje Thomas is vooral fan van boeken waar ook nog wel wat illustraties in staan. En als het stripboeken zijn in de vorm van een Ć©cht boek, dan is hij helemaal enthousiast. Dit boek is dan ook een favoriet!

Roar – de Vloek

Dit boek is een boek voor stoere kinderen. Het hoofdpersonage Roar is anders, maar wil dolgraag hetzelfde zijn als zijn leeftijdsgenootjes. Het vervelende is alleen dat hij daarvoor de meest gevaarlijke uitdagingen moet zien te overleven. Een jongetje dat er niet echt uitziet als een held, maar wel de meest spannende avonturen moet doorstaan.

Het boek is eigenlijk een graphic novel. Dit houdt in; veel afbeeldingen en minder tekst. Voor kinderen absoluut een mooie manier om even te ontspannen en te lezen. Ook dit soort boeken zijn een perfecte manier om het lezen op peil te houden, daar hoef je echt niet altijd alleen kinderboeken met volle pagina’s tekst voor te lezen.

Bij mijn zoontje Thomas wissel ik het ook af qua aanbod. Nu leest hij bijvoorbeeld (weer) ‘de laatste helden op aarde‘. Een boek waar ook illustraties instaan, maar wel veel meer tekstblokken. Als hij dat boek uit heeft gelezen kan hij weer een boek pakken wat meer op een Graphic Novel lijkt. Desnoods pakt hij een Donald Duck! Als hij maar leest šŸ˜‰

Dit boek vond Thomas in ieder geval erg leuk en hij las het ook vrij snel uit. Een boek dit hij in de kast zet en hoogstwaarschijnlijk over een aantal maanden nog een keer zal lezen. Zoek je voor je kind een laagdrempelig boek om misschien wel plezier in lezen aan te wakkeren? Dan is dit een aanrader!

Informatie

Roar, de vloek – Robbert Damen & Daniel van den Broek

Uitgeverij Zwijsen

Hardcover, 36 pagina’s

ISBN: 9789048738366

Prijs: ā‚¬10,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel, bijvoorbeeld bij Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge