Follow:
boeken, kids, Sport

Musthave voor alle hockeyfans!! Hockey met Naomi

Hij is er hoor, de ware hockey Bijbel! Een boek dat elke hockey fan in huis hoort te hebben. Een boek dat zó vol met informatie, foto’s, tips en tricks staat, dat je er uren in kan lezen. Alles wat je wilt weten over hockey, maar ook over Naomi van As, komt in het boek voorbij. Super vormgegeven en in makkelijke hoofdstukken dat dit boek voor zelfs jongere kinderen, die wellicht net beginnen met hockey, ontzettend interessant is. Benieuwd? Lees snel verder!

Naomi van As

Iedereen die op hockey zit zal Naomi van As ongetwijfeld kennen. Een top hockeyster die ontzettend veel prijzen in de wacht heeft gesleept met zowel het Nederlands elftal als individuele prijzen. Jarenlang was zij het vaste gezicht in het Nederlands dames hockeyelftal. En heel veel meisjes hebben waarschijnlijk de droom om net zo goed te worden als Naomi! Inmiddels is Naomi gestopt met tophockey en richt ze zich weer op andere dingen. (waaronder het aanstaande moederschap!). Maar het hockey zit natuurlijk in Naomi haar bloed en vandaar dat ze al haar kennis met ons wil delen in dit geweldige boek.

Wat mij al meteen ontzettend aansprak is de sfeer die het boek uitstraalt. Door het gebruik van lekker felle kleuren, verschillende lettertypes en gave layouts krijgt dit boek al meteen een hoge heb-factor. Het boek is overigens ook best dik, maar liefst 143 pagina’s! Ik was echt verbaasd dat er zoveel over hockey verteld kon worden. Wil je kind wellicht een spreekbeurt over hockey gaan houden? Dan is dit boek het perfecte naslagwerk!

Inhoud

Het boek is onderverdeeld in vier overzichtelijke delen met diverse hoofdstukken. Zo is er Deel 1: ‘Algemeen’ waar wat meer informatie over Naomi van As gegeven wordt, bijvoorbeeld welke prijzen zij allemaal heeft gewonnen, en de geschiedenis van hockey. Ook komen de verschillende vormen van hockey aan bod.

Deel 2 van het boek heeft diverse hoofdstukken over de training van het hockey. Wat voor uitrusting heb je nodig? Hoe gaat een training? Wat zijn de spelregels? En ga zo maar door. Echt alle informatie die je maar kan bedenken over een hockeytraining. Hierin komen ook persoonlijke stukjes van Naomi voor die extra leuk zijn om te lezen. Ook zijn er door heel het boek Instagram vragen die aan Naomi zijn gesteld gepubliceerd. Ontzettend leuk natuurlijk als jouw vraag daar tussen staat!

Deel 3 staat helemaal in het teken van de wedstrijden. Wat voor competities zijn er binnen het hockey, en wat voor posities heb je in het veld? Mede door alle foto’s wordt alle tekst ontzettend goed ondersteund. Heb je je bijvoorbeeld weleens afgevraagd wat nou precies alle gebaren betekenen die een scheidsrechter tijdens de wedstrijd maakt? (ik ken ze ook nog steeds niet allemaal ;-)). Dmv duidelijke tekeningen kan je die nu allemaal begrijpen.

Het laatste deel in het boek, deel 4, gaat helemaal over het Nederlands elftal. Met natuurlijk de vraag die menig hockeymeisje/jongen graag zou willen weten; Hoe kom je in het Nederlands elftal? Om daar achter te komen zal je dus het boek van Naomi moeten gaan lezen 😉

Achterin het boek heb je trouwens een speciale pagina om handtekeningen te laten zetten. Super leuk!

Ik vind het boek een absolute aanrader voor zowel kinderen als volwassenen die meer over hockey willen weten of gewoon hockey fan zijn. Een uitgebreider boek over hockey, wat er ook nog eens zo leuk uitziet, zal je nergens vinden. Een musthave!

Informatie

Hockey met Naomi – Naomi van As

Karakter Uitgevers

Paperback, 143 pagina’s

ISBN: 9789045213071

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online te bestellen bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Zo leuk en leerzaam met fijne tips!

    juni 29, 2018 at 08:25
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge