Follow:
boeken

Nooit meer alleen – Angelique Haak

Wie veel op Social Media te vinden is heeft dit boek een tijdje geleden waarschijnlijk heel vaak voorbij zien komen. Toen deze thriller net uit was werd hij al heel snel opgepakt door lezers en de lovende recensies waren er in overvloed. Ik kreeg dit boek van uitgeverij De Crime Compagnie om te recenseren en kon destijds ook niet wachten het te lezen. Inmiddels is het al een tijdje uit en werd het hoog tijd voor de recensie.

Synopsis ‘Nooit meer alleen’

Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbareschoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A.

Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Samenvatting

Na eerder een boek van Angelique Haak te hebben gelezen was ik reuze benieuwd hoe deze thriller mij zou bevallen. De schrijfstijl van Angelique is prettig en de korte hoofdstukken lezen zeer fijn. Je vliegt erdoorheen!

Emma ontvangt een brief die het verleden flink overhoop zal halen. Een overlijdensadvertentie van haar vroegere vriendin Sara. Door de letters N.M.A., die slaan op de naam van een club die ze vroeger met 6 vrienden hadden, besluit Emma op onderzoek uit te gaan. Ze wilde het verleden liever laten rusten, maar voelt dat dit waarschijnlijk niet zal gaan lukken.

Al meteen weet het verhaal je te grijpen door de spannende opbouw. Je leest hoofdstukken in het heden en in het verleden. De schooltijd van Emma was niet makkelijk. Ze zijn als groepje buitenbeentjes en Emma wordt gepest. In het heden is Emma kindercoach en leidt een rustig leven. Door de komst van de brief komt hier verandering in. Ze heeft het vermoeden dat iemand een gebeurtenis wil oprakelen wat zich afspeelde tijdens het examenjaar. Maar waarom? Waarom 25 jaar na dato? En als die gebeurtenis aan het licht komt hebben Emma en haar klasgenootjes een groot probleem.

Door de afwisselende hoofdstukken die in het heden en het verleden afspelen krijg je steeds meer tipjes van de sluier. Ook ga je argwaan krijgen of de oud klasgenoten van Emma wel eerlijk zijn tegen elkaar. Wie heeft er iets te verbergen en wie niet? Niet alle plottwists waren even verrassend, maar het einde vond ik zeer sterk opgebouwd en onverwacht. Een hele goede thriller waar je van zal genieten!

Informatie

Nooit meer alleen – Angelique Haak

Uitgeverij de Crime Compagnie

Paperback, 360 pagina’s

ISBN: 9789461094704

Prijs: €18,95

Verkrijgbaar bij oa Paagman (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge