Follow:
beauty

NYX Pigment Primer – Oogschaduw primer

nyx

Na een flinke periode wat laks te zijn geweest met oogschaduw gebruiken ben ik weer helemaal om. Ik vind het heerlijk om in de ochtend even de tijd te nemen om mijn make-up te doen en ook weer al mijn oogschaduwpalettes tevoorschijn te toveren. Het gebruik van een primer is soms wel handig als ik wil dat mijn look de hele dag goed blijft zitten. Ik was door mijn oogschaduwprimers heen en besloot weer eens een tubetje te bestellen. Dit keer werd het NYX. Een primer voor een redelijke prijs en volgens de reviews een prima product. Ik heb hem getest!

Waarom een oogschaduw primer?

nyx oogschaduw primer

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het gebruik van een oogschaduw primer in eerste instantie niet zo nodig vond. Toch besloot ik het eens te proberen en gebruikte een tijdje deze primer van Rimmel. Al gauw merkte ik dat mijn oogschaduwkleuren intenser waren wanneer ik een oogschaduw primer gebruikte en ook langer bleven zitten. Het maakte dus zeker vershil! Er is wel een verschil in soorten oogschaduw primers. Het wil niet zeggen dat dure primers per definitie beter zijn dan de budget merken. Daarom besloot ik eerst te gaan voor een niet al te dure variant. Ik koos voor de NYX Pigment primerDeze primer kost €9,40 voor 10ml en kocht ik bij Boozyshop.nl.

NYX Pigment Primer

nyx pigment primer

De primer is een beetje grijzig van tint. Ik heb gemerkt dat je echt maar een heel klein beetje nodig hebt om te gebruiken. De eerste keer gebruikte ik blijkbaar iets teveel primer en zag ik in mijn ooghoeken een vrij dikke witte/grijze veeg zitten. En dit kreeg ik niet heel makkelijk weg. Een heel klein beetje product is dus voldoende voor beide oogleden en houdt dus in dat je ontzettend lang met dit tubetje primer kan doen.

nyx pigment primer

Wanneer de primer is uitgeveegd (ik doe dit gewoon met mijn vingers) zie je een lichte basis. Het voelt een beetje plakkerig, maar dat is juist prettig om de oogschaduw op aan te brengen.

Verschil met en zonder oogschaduw primer

Om het verschil in intensiteit van de kleuren te laten zien heb ik op mijn hand dezelfde oogschaduw aangebracht. Bij één swatch zit er NYX Pigment Primer onder en bij de andere geen primer. Zo kan je zien dat er een mooi verschil in intensiteit van de oogschaduw is wanneer je wel een primer gebruikt.

nyx

(die vlekkerigheid zijn in werkelijkheid haartjes op mijn hand haha)

Conclusie NYX Pigment Primer

Voor de prijs vind ik de NYX Pigment Primer een prima primer. Voor mij heeft hij niet zozeer een Wow-effect, maar zorgt er wel degelijk voor dat mijn oogschaduw goed blijft zitten, de hele dag lang. Uiteraard zijn er ook high end primers die bij veel YouTubers en Bloggers favoriet zijn, zoals deze van Lancôme. Mijn nieuwsgierigheid is genoeg gewekt om ook eens zo’n primer te gebruiken en te kijken of ik verschil merk met die van NYX. Wordt dus vervolgd!

Liefs Hilde

** Ik heb deze primer zelf gekocht ** Dit artikel kan affiliate links bevatten **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge