Follow:
boeken, kids

Ontzettend Irritant – Andy Griffiths en Terry Denton

Een pakkende cover, daar weten Andy Griffiths en Terry Denton wel raad mee. Het duo wat vooral bekend werd door de serie ‘De Waanzinnige Boomhut’ zijn ook de mannen achter het boek ‘Ontzettend Irritant’. Door de cover en pakkende titel besloot ik dit boek samen met Thomas te lezen om te recenseren. En boek met meer dan 600 tekeningetjes, welk kind vindt dat nou niet leuk?!

Synopsis ‘Ontzettend irritant’

Op de achterkant van het boek staat geen gewone samenvatting van het boek, maar een test. Een test om te kijken of dit boek echt iets voor jou is. En als je de antwoorden bekijkt mag het duidelijk zijn dat dit boek dus eigenlijk voor iedereen geschikt is 😉

Samenvatting

Het boek bestaat uit 9 losse verhalen met als hoofdpersoon Andy. Andy houdt van het irriteren van mensen, en dan vooral zijn ouders en zus. In deze verhalen krijgt Andy te maken met de meest bizarre situaties.

Al snel merkte ik dat het voorlezen van deze verhalen voor Thomas (8 jaar) niet echt werkte. Of dit de schrijfstijl is, of de onderwerpen, daar kon ik niet zo goed achter komen. Al moet ik zeggen dat het voorlezen bij mij ook niet bij elk verhaaltje lekker liep. Tijdens het voorlezen was Thomas ook meer bezig met al die grappige kleine tekeningetjes langs de zijlijn dan met het luisteren naar het verhaal. Die tekeningetjes zijn dan ook erg grappig! (vooral de vlieg onderaan elke pagina vond Thomas erg grappig) Door die tekeningetjes wilde Thomas tijdens het voorlezen ook al telkens pagina’s omslaan om al naar de volgende tekeningetjes te kijken. Dit werkte met het voorlezen natuurlijk niet heel makkelijk 😉

De schrijfstijl en verhaallijnen zijn denk ik voor Thomas nét iets te lastig geweest. Daarom liet ik hem het boek ook nog niet zelf lezen maar las ik het voor. Ook hierbij bleek dus dat het voor hem niet echt aansloeg. Jammer! We proberen het over een jaartje nog wel een keer.

Informatie

Ontzettend irritant – Andy Griffiths en Terry Denton

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 160 pagina’s

ISBN: 9789401462754

Prijs: €13,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

**Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge