Follow:
boeken

Welke boeken lees ik op dit moment

Het lukt mij gewoon niet om maar 1 boek per keer te lezen. Ik hou van de afwisseling van het lezen van meerdere boeken tegelijkertijd. Zo lees ik voor mijn werk vaak een boek, daarnaast nog een Engelstalig boek en meestal ook nog een non-fictie boek. Welke boeken ik op dit moment lees laat ik zien in deze blog.

Daevabad 2 – De koperen koning

Deel 2 in de Daevabad serie: De koperen koning. Deze serie heeft uitgeverij De Boekerij uitgebracht in prachtige Limited Editions. Ik heb de trilogie al een tijdje in huis, net als twee collega’s van mij. Dat was een goede reden om met elkaar de serie te gaan lezen. In april lazen we het eerste deel, en deze vond ik echt heel gaaf. Ik ben geen echte fantasy lezer ben ik achter, maar deel 1 heeft mij echt verrast! Interessante worldbuilding, gelaagde personages en (zeer welkom) geen smut! (oftewel; ongeloofwaardige s*ks scènes). Mijn beide collega’s hebben inmiddels deel 2 ook al verslonden, ik ben er sinds gisteren in bezig en ik zit meteen weer in het verhaal. Ik ben reuze benieuwd waar dit deel heen gaat!

Shop dit boek hier.

Over geld praat je wel – Vincent Kouters

Dit boek is echt vers van de pers! We kregen dit boek binnen op het werk en ik werd er als een magneet naartoe getrokken. Ik ben sinds mijn scheiding dagelijks bezig met mijn financiën. Mijn kasboek is mij heilig en ik hou van het rekenen met mijn uitgaven en inkomsten. Alles wat ik kan lezen over (be)sparen, budgetteren, beleggen etc, wil ik lezen! Dit boek moest ik dus hebben!

Een actueel, relevant, leuk én praktisch boek voor iedereen die met geldzaken aan de slag wil, maar denkt: waar te beginnen?

Vincent Kouters is voor een dubbeltje geboren en wil een euro worden. Vijf jaar geleden beleefde hij zijn financiële ontwaken en dat bleek leuker dan verwacht. Hij besloot tonnair te worden en dat is inmiddels gelukt. Naast de succesvolle podcast Over geld praat je niet met Aaf Brandt Corstius is er nu het boek Over geld praat je wel. Hoe haal je meer uit je geld en beheer je je geldzaken slimmer? Verdienen en uitgeven, sparen en besparen: welke gewoonten moet je afleren en welke moet je aanleren? Moet je naar een ‘mannetje’? Wat is fire? Gaat iedereen aan de bitcoins? Durf je als freelancer wel te denken aan je pensioen? En hoe word je eigenlijk tonnair?

Of je je nu zorgen maakt over spaargeld dat door de inflatie minder waard wordt, twijfelt om te beginnen met beleggen, je afvraagt hoe je als zzp’er je geldzaken goed beheert of ervan droomt om voor je pensioen te stoppen met werken: Over geld praat je wel helpt iedereen zijn doel te bereiken.

Ben je dus, net als ik, bezig met je geldzaken op orde krijgen/houden? Wil je ook meer (be)sparen en tips hierover krijgen? Dan is het boek ‘Over geld praat je wel‘ absoluut een aanrader!

The Redemption of Galen Pikeand Other Stories – Carys Davies

Dit boekje ligt op mijn nachtkastje op het moment. Een dun boekje met allemaal korte verhalen. Sommige verhalen zijn ook echt maar 2 pagina’s. Ik vind het altijd knap dat een auteur een boeiend verhaal kan schrijven met een minimaal aantal woorden. Oké, sommige verhalen in dit boekje riepen bij mij meer vragen op dan dat ik antwoorden kreeg. Maar al met al vind ik het een interessant boek. En ideaal voor het slapen, even een kort verhaaltje lezen 😉

The seventeen stories in The Redemption of Galen Pike are about how little we ever know of other people and the unpredictable bonds that spring up between us when our worlds collide.

Shop dit boek hier.

De afgronden – Pilar Quintana

Claudia woont met haar ouders in een flat die bijna dicht groeit van de vele planten, planten die zich naar haar lijken uit te strekken om haar aan te raken. Er is in het gezin sprake van een onderhuidse crisis en er is maar heel weinig nodig om die te laten exploderen. Iedereen beleeft een breekpunt in zijn jeugd, en Claudia vertelt met de scherpe blik van toen ze een kind was over de gebeurtenissen die de kieren van de normaliteit verwijdden, waardoor de ergste angsten binnenslopen, angsten waar amper verweer voor bestaat en die ons naar de rand van de afgrond duwen. De afgronden is een schrijnend verhaal waarin een dochter de onthullingen van haar moeder en de stiltes van haar vader overneemt om er haar eigen wereld mee te creëren. Een roman over het einde van de kindertijd en haar spoken.

Dit boek ga ik morgen starten, dus ik zet hem wel in het rijtje erbij. Dit boek ga ik lezen voor mijn werk. Een collega is er al in bezig en is er zeer enthousiast over. Ik ben benieuwd!

Deze nieuwe release shop je hier.

Wat lees jij op dit moment?

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge