Follow:
boeken

The Cruelty 1: Meedogenloos – Scott Bergstrom

meedogenloos

Hou je van verhalen zoals de Bourne Identity en de Millenium-trilogie? Lees deze serie! Dit eerste deel is zo geniaal geschreven, ik heb er ontzettend van genoten. Intriges, actie en een mega stoere jonge vrouw, al deze elementen zitten in dit eerste deel van Scott Bergstrom. Een eerste deel van een serie welke ik zal verslinden tot de laatste pagina!

Achterflaptekst Meedogenloos

“Gwen Bloom is koppig, slim en 17 jaar. Wanneer haar vader op een dag spoorloos verdwijnt, komt ze tot de schokkende ontdekking dat hij als spion voor de CIA werkt. Is hij ontvoerd? Of is hij overgelopen, zoals de CIA beweert? Gwen vindt een gecodeerd bericht van haar vader en beseft dat zij de enige is die hem kan redden. 

Haar zoektocht voert haar naar de keiharde onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. Wil ze haar vader ooit nog levend terugzien, dan zal ze net zo meedogenloos moeten zijn als de criminelen die jacht op haar maken. Maar kan ze dat?”

meedogenloos

Samenvatting

Gwen is een buitenbeentje op school. Ze zit op een elite school, maar is niet van elite afkomst waardoor ze zich anders voelt. Ze is slim, maar vindt geen aansluiting met haar klasgenoten. Als ze wordt geschorst vanwege een aanvaring met een klasgenoot is ze ook niet zo treurig om even van school weg te zijn. Terwijl ze haar tijd slijt in een platenzaak ontmoet ze Terrance, een jongen van school die net als zij een buitenbeentje is. Dat hun vriendschap vanaf dat moment zeer intens zal worden hadden ze toen nog niet kunnen bedenken.

Al vroeg in het boek begint de spanning al opgebouwd te worden wanneer blijkt dat Gwen haar vader is verdwenen. Ze woont met haar vader boven een ouder stel, en de man van het stel blijkt meer te weten van de achtergrond van de vader van Gwen. Hij vertelt Gwen dat haar vader niet is wie zij dacht dat hij was. Wanneer ze een gecodeerd bericht vindt in een boek van haar vader begint een spannende zoektocht met flink wat gevaar.

Het verhaal is een rollercoaster aan actie, intrige, vriendschap, vertrouwen en wantrouwen. Met haar 17 jaar is Gwen wellicht nog wel jong, maar ze heeft al zoveel meegemaakt in haar leven dat ik mij haar wereldwijsheid zeker kan voorstellen. Dat ze ook nog eens stoer is, en absoluut niet bang, laat haar van het ene gevaar in het andere belanden.

Het verhaal is zeer realistisch geschreven. Corruptie binnen hoge overheidsinstellingen is niet ondenkbaar, en de personages zijn zo realistisch neergezet dat ik mij helemaal kon inleven in het verhaal. Ook het feit dat Scott Bergstrom zeer gedetailleerd en van een hoog niveau kan schrijven, heeft ervoor gezorgd dat ik dit verhaal in één ruk heb uitgelezen. Het verhaal zit steengoed in elkaar!

‘Meedogenloos’ is een fantastisch eerste deel van een serie die je van je sokken zal blazen! Een topper!

Leuk detail, de tekst in het boek is gedrukt in donkerblauw, dit vond ik zeer prettig lezen.

Informatie

The Cruelty #1: Meedogenloos – Scott Bergstrom

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 448 pagina’s

ISBN: 9789026142093

Prijs: €18,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge