Follow:
boeken, kids

Mary Poppins – P.L. Travers

marypoppins

Bij het ontvangen van het persbericht over dit boek kreeg ik spontaan een lach op mijn gezicht. Wat een fantastische uitgave van het beroemde verhaal over de strenge maar bijzondere nanny, Mary Poppins. Ik was dan ook dolblij toen ik een mailtje ontving dat ik het boek mocht recenseren voor mijn blog. Een boek dat je in één dag kan uitlezen, maar een lust voor het oog!

Achterflap tekst Mary Poppins

“Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Bank breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind…”

Samenvatting

Iedereen kent het verhaal van Mary Poppins wel. De intrigerende oppas die de kinderen van de familie meeneemt op de meest magische en bijzondere avonturen. Tóch vond ik het ontzettend leuk om dit boek te lezen, zeker omdat ik vlak daarna naar de nieuwe verfilming van het boek zou gaan.

Het boek is in een prachtige uitvoering. Een mooie kaft en prachtige knipkunstillustraties. Ook in het boek staan diverse mooie knipkunstillustraties. Je kijkt je ogen uit!

marypoppins

In grote lijnen komt het verhaal overeen met de Mary Poppins films. Het viel mij wel op dat het Mary Poppins personage in het boek strenger overkwam dan de filmversie. Op sommige momenten dacht ik wel: “Nou nou Mary Poppins, is dat nou écht nodig? Zo streng?”. Dit vond ik daarom een erg leuke twist aan het voor mij bekende filmverhaal.

Deze editie is absoluut een cadeautje om op je plank te hebben staan. Erg leuk om voor te lezen, of door kinderen zelf te lezen, maar ook voor volwassenen erg leuk. Ik heb er van genoten!

marypoppins

“Het verhaal van Mary Poppins is magisch voor elke leeftijd. Vlieg mee met de avonturen van Mary Poppins in dit prachtige boek.”

Informatie

Mary Poppins – P.L. Travers

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 192 pagina’s

ISBN: 9789021679099

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Nicole Orriëns

    Hier moest ik wel even op klikken want ik ben dol op de boeken van Mary Poppins en heb de hele reeks. Dit is wel een hele mooie nieuwe uitgave zeg!

    maart 1, 2019 at 09:14
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge