Follow:
lifestyle

Ecozz duurzame tassen. Goed voor het milieu!

Ecozz

Plastic soep. De eerste keer dat ik daar over hoorde had ik werkelijk geen idee wat ermee bedoeld werd. Nu is het mij inmiddels wel duidelijk dat al het plastic in de wereld een groot probleem aan het worden is. Daarom ben ik een voorstander van het recyclen van plastic, en dat is precies wat er gebeurd is om deze geweldige Ecozz tassen te fabriceren.

Ecozz

Ik moet toegeven dat ik een aantal maanden geleden heel makkelijk was met boodschappen doen. Tasje vergeten? Dan koop ik er toch weer eentje. Hup, weer een plastic tasje in de achterbak of op de fiets. Hoe minder plastic tasjes gekocht worden in de winkels, hoe beter het is voor het milieu! Door het bezuinigen en minimaliseren word ik mij ook steeds bewuster van duurzaamheid. De wegwerpmaatschappij begint mij steeds meer tegen te staan. Dus toen ik 2 geweldige duurzame boodschappen tassen ontving was ik oprecht zo blij als een kind!

Ecozz

De Ecozz The Dance Class tas is gemaakt van 3 pet flessen. Deze tas heeft een handig ritsje en kan maar liefst 20 kilo dragen! Dit tasje kan je heel makkelijk opvouwen tot een heel handig mini pakketje wat makkelijk mee kan in je handtas.

Ecozz

Als je dit standaard in je tas/fietstas/auto hebt liggen heb je altijd een tasje bij de hand. Geen extra kosten maken door steeds plastic tassen te hoeven kopen én veel beter voor het milieu!

Ecozz

Ecozz

En de prachtige romantische print is toch ook veel mooier dan een plastic tas van een supermarkt?! 😉

Een andere variant die ik ontving is de Ecozz crossbody bag Retro Anchors. Dit vind ik een heel handig model voor op de fiets.

Ecozz

Ook weer in zo’n handig klein pakketje die je makkelijk kan meenemen. Je kan dit tasje binnenste buiten keren en je hebt een super handige Crossbody bag!

Ecozz

Ecozz is trouwens een merk dat ook de tasjes laat maken met eerlijke handel. Geen uitbuiting, geen kinderarbeid, gewoon eerlijk. Ook dat vind ik heel belangrijk!

Ecozz

Eigenlijk vind ik het best erg dat ik al die jaren zo makkelijk deed op het gebied van het kopen van plastic tasjes. Gelukkig ben ik mij nu veel bewuster en koop ik niet alles meer wat los en vast zit. Ik probeer zelf te recyclen en plastic tasjes komen er niet meer in!

Kijk voor meer duurzame artikelen op de website van nowastedesign.nl en neem vooral een kijkje bij alle boodschappen tasjes. Eén keer aanschaffen en het milieu zal je dankbaar zijn. 😉

Ben jij bezig met duurzaamheid?

Liefs Hilde

** ik heb deze producten ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply chucky1012

  Zoveel moois!
  Prachtige bags met leuk design.

  Xoxo

  juli 27, 2017 at 07:44
  • Reply Nikki

   Zeker de moeite waard om aan te schaffen. 😉

   juli 29, 2017 at 00:16
 • Reply Marieke

  Goed dat je hier aandacht aan besteed, plastic is inderdaad een verschrikking voor het milieu. Door te recyclen en geen plastic tasjes meer te gebruiken maken we echt al een goede stap!

  juli 27, 2017 at 10:01
 • Reply Jessica J.

  Zooo ontzettend handig én bovendien erg mooi! Ik heb zelf altijd een extra canvastas in m’n tas zitten.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #63 • Overdosis katten en roadtrip naar Chaos DescendsMy Profile

  juli 27, 2017 at 10:24
 • Reply Edith

  Die shoppers met rits van dat merk zijn echt superhandig. Ik heb ze ook, erg handig. Als Pantalone ze was blijven verkopen had ik er vast nog veel meer gehad…

  juli 27, 2017 at 22:36
  • Reply Nikki

   Wij sturen ze ook graag voor je op. 😉

   juli 29, 2017 at 00:17
   • Reply Edith

    Zal binnenkort eens op de site kijken inderdaad!

    juli 29, 2017 at 11:37
 • Reply Sharon

  Ik heb al tijden standaard zo’n opvouwtasje in mijn handtas. Net zoals ik al jaren water drink uit een Dopper. Gisteren de Nachtwacht besteld, kan niet wachten tot ie wordt bezorgd. Ook leuk om cadeau te doen. Dank je voor de tip.
  Lieve groetjes, Sharon

  juli 31, 2017 at 06:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge