Follow:
boeken, gezin, kids

Op zoek naar Tom bij de Romeinen – Fatti Burke – Zoekboek!

opzoeknaartom

Een zoekboek is leuk voor jong en oud. Dit zijn heerlijke boeken om met je kinderen te lezen en samen op zoek te gaan naar de verborgen afbeeldingen. Stiekem moet ik toegeven dat ik een zoekboek zelf ook ontzettend leuk vind. En Amy en Fenna hebben het boek ook al van voor naar achter ‘opgelost’. En met dit deel leert iedereen ook nog heel veel over de Romeinen!

Synopsis ‘Op zoek naar Tom bij de Romeinen’

Tom en zijn kat Toby zijn verdwaald. Kun jij ze vinden?

Dit boek staat vol prachtige zoekplaten waarop je kunt zien hoe de Romeinen leefden. Hoe zag een Romeinse villa eruit? Hoe vierden de Romeinen feest? En wat gebeurde er allemaal in het Colosseum? Ga snel op zoek naar Tom en Toby, een Romein op het toilet, een ontsnappende gladiator…en ga zo maar door!

opzoeknaartom

Samenvatting

Aan het begin van het boek staat een stukje tekst om voor te lezen aan je kind(eren). Een makkelijk stukje over het oude Rome, een stukje geschiedenis. Altijd interessant!

Daarna volgt de inhoud van het boek. Elk hoofdstuk beslaat 2 pagina’s met daarop een grote plaat. Ook zie je naast de inhoud deze afbeeldingen:

opzoeknaartom

Op elke plaat moet je dus ook op zoek naar de verborgen adelaar! Oeh, spannend!

Elke plaat, die over 2 pagina’s gedrukt is, bevat een stukje tekst over wat je ziet op de plaat. Bijvoorbeeld ‘Het Forum’. Op deze pagina staat een stukje geschiedenis over wat je op de plaat ziet. Er wordt uitgelegd wie Het Forum bouwde, waar het lag en wat het was. Er staat ook een stukje tekst over Tom, oma en Toby die zich in het oude Rome bevinden. Een kort verhaaltje dus eigenlijk. En dan het blokje ‘Zie jij…?”. Dat is natuurlijk het allerleukste!

opzoeknaartom

Met je kind samen op zoek gaan naar alles wat je moet zoeken in de plaat, heerlijk! En natuurlijk niet de adelaar vergeten! Het is soms best goed zoeken, niet alles is even makkelijk te vinden. Maar dat maakt de zoekplaat natuurlijk ook extra leuk. Op elke plaat zie je ook grappige situaties afgebeeld. Heerlijk minutenlang turen naar alles wat op de platen getekend is. Vooral de blote billen bij de plaat over de Thermen was favoriet bij Thomas šŸ˜‰

opzoeknaartom

De platen zijn erg kleurrijk en gedetailleerd. De tekeningen zijn niet heel ingewikkeld, maar juist de “simpele” poppetjes werken prima voor een zoekboek. Er is genoeg te bekijken op de platen!

Conclusie

Na het zoekboek ‘Op zoek naar Tom in het oude Egypte‘ is ook dit zoekboek weer ontzettend leuk! En een zoekboek is niet alleen voor jonge kinderen leuk kan ik je vertellen. Amy (bijna 16) was de eerste thuis die het boek pakte en op zoek ging naar alle zoekopdrachten…haha. Het feit dat een zoekboek wordt gecombineerd met een geschiedenisles vind ik helemaal top. Een leukere manier om kinderen met de geschiedenis kennis te laten maken is er bijna niet!

Informatie

Op zoek naar Tom bij de Romeinen – Fatti Burke

Uitgeverij Condor

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 9789492899972

Prijs: ā‚¬14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge