Follow:
boeken

Parijs in september – Leila Meacham

Een roman met een mooie cover en ik ben verkocht. Een tijdje geleden ontving ik deze mooie roman van uitgeverij de Fontein en inmiddels is het boek al gelezen. Ik probeer nog steeds een inhaalslag te maken met het schrijven van recensies, want dit soort mooie boeken verdienen een plekje op mijn blog. Ook gepakt door de cover? Dan moet je zeker even verder lezen….

Synopsis ‘Parijs in september’

De Tweede Wereldoorlog is op zijn hoogtepunt als vijf jonge Amerikanen gevraagd wordt om zich in te zetten voor hun land – als spion. Samuel, Bridgette en Victoria spreken vloeiend Frans; Chris en Brad zijn Duitstalig opgevoed. Het maakt hen tot de perfecte kandidaten voor deze klus. Tijdens hun training worden de vijf al snel vrienden, en ze leren elkaar met hun leven te vertrouwen. De groep wordt naar Parijs gebracht om een geheime missie uit te voeren. De bedoeling is dat ze elkaar niet meer zullen zien tot hun missie voltooid is, maar dat plan blijkt niet geheel waterdicht. Wat volgt is een kat-en-muisspel met de nazi’s, en met elkaar – want niet alles is wat het lijkt… Kan hun vriendschap de druk van een oorlog doorstaan?

Samenvatting

Alle 5 de personages zijn begin 20 wanneer ze op een punt in hun leven komen waar ze toe zijn aan iets anders. Dit zorgt er ook voor dat ze ieder voor zich besluiten om het aanbod aan te nemen om als spion naar Frankrijk te vertrekken. Hun familie en vrienden wordt een verzonnen verhaal op de mouw gespeld en een ieder neemt afscheid op zijn of haar manier. Niet wetende of ze überhaupt ooit zullen terugkeren naar hun thuisfront.

Je leert elk personage steeds beter kennen omdat je over elk de nodige informatie krijgt tijdens het lezen. Hun karaktereigenschappen, hun missie en hun beweegredenen. Dit laatste kan soms best gevaarlijk worden wanneer ze beslissingen gaan nemen op persoonlijk vlak. Alle 5 de jong volwassenen hebben geen enkele ervaring als spion, en de angst om ontdekt te worden ligt op de loer.

Van de 5 wordt verwacht dat ze alleen onderling contact onderhouden door middel van het gebruik van een brievenbus. Maar of dit ook vol te houden is, is nog maar de vraag. Het wordt namelijk steeds gevaarlijker wanneer sommige leden infiltreren in de hoge rangen binnen de nazi’s. Zeker wanneer sommige nazi’s erg veel vragen gaan stellen.

Zal het de jonge spionnen lukken om de missie tot een goed einde te brengen en heelhuids weer thuis te komen?

Mening

Als lezer voel je constant de spanning die de personages moeten voelen op momenten dat het heel penibel wordt. Wanneer sommige getuigen zijn wat lijkt op een executie, of wanneer de ondervragingen te gevaarlijk lijken te worden. Steeds verwacht je dat het afgelopen is voor iemand. Deze spanning wordt goed onderbouwd en ook de verhaallijnen zijn goed te volgen ondanks de hoeveelheid aan personages. Er waren wel een aantal situaties waarbij het iets meer geloofwaardiger had gemogen (hoeveel geluk kunnen 5 spionnen hebben in zo’n gebied)….Maar desondanks heb ik deze roman verslonden en heb ik ervan genoten.

Informatie

Parijs in september – Leila Meacham

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 544 pagina’s

ISBN: 9789026150883

Prijs: €22,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge