Follow:
boeken, kids

Het is kinderboekenweek! Heel veel tips voor de jeugd! (deel 1)

Wat is het heerlijk om in een boekenwinkel te werken tijdens de Kinderboekenweek! Zoveel (groot)ouders die met hun (klein)kinderen boeken komen uitzoeken om van te gaan genieten. Ik geniet mee! In deze blog heb ik een heleboel boeken voor jullie op een rijtje gezet die ik de afgelopen weken heb gelezen, of die mijn zoontje heeft gelezen. Stuk voor stuk tips voor kinderen vanaf een jaar of 7 t/m ongeveer een jaar of 15.

De moord op Queen-T – Tanja de Jonge

synopsis:

Hoever zou je gaan om je broer te beschermen?
Op de grond lag een meisje. Bewegingloos.
Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open.
Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. ‘Ze heet Quinty,’ was het enige wat hij zei.
Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?
De moord op Queen_T is een aangrijpend verslag over een moordzaak waarin langzaam maar zeker een schokkende waarheid onthuld wordt.
Tanja de Jonge schreef niet alleen een spannend verhaal, maar gaat ook actuele thema’s die jongeren bezighouden niet uit de weg.

Conclusie:

Dit boek is voor een YA iets te jeugdig, en had wel iets spannender gemogen. Voor de brugklasleeftijd is dit denk ik wel een perfect boek om te lezen voor bijvoorbeeld de leeslijst. Het boek leest vlot, heeft best wat spannende elementen en voor de jeugd zeker het lezen waard. Soms wat voorspelbaar en ietwat ongeloofwaardig, maar dat stoorde niet heel erg.

€14,99 en verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Het geheim van de Malamander – Thomas Taylor

Synopsis:

Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen – zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet.

Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander?

Conclusie

Dit was echt een heerlijk magisch boek voor jong en oud! Vol spannende avonturen, magische elementen en mysterie. Ook als volwassene kon ik hier intens van genieten! Van mij mocht er ietsje meer aandacht komen voor de beschrijving van het stadje en de omgeving waar Herbert zich bevind, maar dit zal wellicht in deel 2 veel meer aan bod komen.

€15,99 en verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

De magische apotheek serie  – Anna Ruhe

Synopsis:

Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor!

Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa?
Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

  • Eerste deel in een spannende serie
  • Om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar ook fantastisch om voor te lezen (zie mijn conclusie voor mijn mening)
  • Een magische setting, een avontuurlijk verhaal en een stoere heldin!

Conclusie:

Allereerst, de covers! Deze zijn echt zo ontzettend mooi! En niet alleen de cover is prachtig, door het hele boek vind je de meest mooie illustraties. De boeken zijn dus al een lust voor het oog. De verhalen zijn magisch, spannend en doordat het een serie is word je als lezer helemaal meegesleept in het verhaal. Je leert de personages steeds beter kennen en wil daarom ook zeker de serie vervolgen. De verhalen zijn best spannend en er worden soms wel iets moeilijkere woorden gebruikt, dus naar mijn mening eerder voor kinderen vanaf een jaar of 11!!

Vanaf €9,99, verkrijgbaar in de boekhandel en oa online bij Paagman

AVI M5 Griezelen in de achtbaan – Geronimo Stilton

Synopsis:

Als Duifje Duistermuis iets in haar kop heeft, dan is er geen ontsnappen aan. Nu wil ze met Geronimo naar de kermis in Lugubria. Alleen het idee al! Geronimo is bang voor alles, en al helemaal voor die griezelachtbaan. Toch moet hij er van Duifje in. Als dat maar goed gaat! Rattenrats! Straks valt ie nog flauw! Geronimo wil naar huis. Maar dan verdwijnen er knagers spoorloos in de achtbaan. Dat moet uitgezocht worden! Op jacht naar aanwijzingen banen Geronimo en Duifje zich een weg door stikdonkere ruimtes en onderaardse gangen. Zullen zij dit mysterie oplossen?
AVI M5

Conclusie:

Geronimo Stilton is altijd favoriet hier in huis. De grappige en mooie illustraties, de verschillende (gekleurde) lettertypes… Thomas raakt nooit uitgekeken op deze boekjes. Voor de leesbevordering is het ook goed om deze AVI boekjes te lezen. En de verhalen zijn ook altijd leuk en pakkend. In dit deel lekker griezelen, spoken en spannende avonturen. Een topper!

€10,95 Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com (klik hier)

Hilda en het verborgen volk – Stephen Davies & Luke Pearson

Synopsis

Hilda woont samen met haar moeder en haar voshertje Twijg in een toverachtige vallei vol bijzondere wezens: van een angstaanjagende trol tot een mysterieuze Middernachtreus.
Als hun huis wordt aangevallen door een stel bijdehante elfjes, wil haar moeder naar de stad verhuizen. Maar als het aan Hilda ligt, komt daar niks van in! Zal het haar lukken om op tijd vrede te sluiten met het elfenvolk?
Deze nieuwe boekenserie is geïnspireerd op de populaire Netflix-animatieserie Hilda.

Conclusie

Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam, maar toen ik er eenmaal in zit las het verhaal als een trein. Een aandoenlijk en stoer verhaal met mooie illustraties door het hele boek heen. Een mooie boodschap aan de kinderen is dat je nooit moet opgeven om je doel te bereiken 😉

€14,99 Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol (klik hier)

Morgen weer een kinderboekenweek blog met tips!

Liefs Hilde

** Veel boeken heb ik ontvangen als recensie exemplaar ** Deze blog bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge