Follow:
interieur, kids

Restylen van de kinderkamer: 3 tips

veneta

Een nieuw kleurtje op de muren, een leuk dekbedovertrek en wat nieuwe plaatjes op de muur: het restylen van de kinderkamer is een hele klus, maar wel een heel erg leuke klus! Gelukkig is er op internet genoeg inspiratie te vinden! Wij geven je 3 tips over hoe jij de kinderkamer een make-over geeft.

Tip 1: Neutrale kleur

De tijd van roze meisjeskamers en blauwe jongenskamers is voorbij. Hoewel het natuurlijk heel leuk en gezellig staat om met een kleur te werken, is het helemaal hip om een neutraal kleurtje op de muur te hebben. De Scandinavische woonstijl zie je veel terug, ook in kinderkamers. Kies rustige tinten voor de slaapkamer, je wilt niet te veel prikkels vlak voordat je gaat slapen. Ga voor een neutrale, lichte kleur en werk het af met subtiel gekleurde decoraties. Of ga voor behang: een vrolijk printje is ook nooit weg! Je tipt deze look helemaal af met mooie plisségordijnen of duo rolgordijnen. Deze gordijnen zijn perfect voor de kinderkamer, omdat je zelf kunt bepalen hoe veel licht je doorlaat.

veneta

Tip 2: Opbergruimte

Je kent het wel. Het huis is lekker opgeruimd, maar de kinderkamer is weer een troep. Speelgoed dat door de kamer slingert of kleding die blijft liggen. Heel vervelend! Zorg daarom voor genoeg opbergruimte! Een bed met daaronder lades is een goede oplossing hiervoor. Zo benut je de ruimte goed én staat het niet zo in het zicht.

Tip 3: Hout!

Naast de neutrale kleuren in een Scandinavisch interieur is het mooi om houten accenten terug te laten komen. Zo heb je heel veel kinderbedden met een houten frame. Het voegt een stoere look toe aan de kamer, dus voor alle stoere jongens en meiden is dit ook een goede optie! De houten look maak je helemaal af met houten jaloezieën. Deze zijn ook nog eens heel functioneel. Je kunt ze overdag namelijk mooi open laten staan, zodat er voldoende licht naar binnen komt. De houten jaloezieën zijn perfect als je wat meer licht in de kinderkamer wil. Wil je het compleet verduisteren? Dan werken de jaloezieën ook goed met een verduisterend gordijn eroverheen!

veneta

Hoe ga jij de kinderkamer restylen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge