Follow:
interieur, lifestyle, samenwerking

Sfeervolle verlichting tijdens de donkere maanden

Kijk! Net zoals op de foto heb ik in huis ook twee lampjes waarvan de kapjes standaard schuin hangen. Ik ben dus niet alleen hierin aangezien er zelfs een mooie foto van is te vinden online. Mijn vader maakt er elke keer een grappige opmerking over, maar stiekem vind ik het wel leuk. Verlichting in huis tijdens de donkere avonden is heel belangrijk. Het kan de sfeer maken of breken. Maar hoe krijg je die gezellige sfeer met verlichting?

Plafonnière

Om in huis voldoende licht te krijgen kan je gebruik maken van staande lampen of tafelmodel lampjes bijvoorbeeld. Wij hebben aan het plafond ook een plafonnière, maar die geeft zo fel licht dat die eigenlijk zelden aanstaat. Als we dat licht zouden gebruiken zitten we constant in de spotlights. Toch zijn er mogelijkheden om gezellig licht te creëren met een plafonnière.

Zo heeft de plafonnière op de afbeelding hierboven drie standen. In een gang is feller licht soms wel prettig als je bijvoorbeeld in een spiegel je make-up of haar nog even wil nalopen. Maar in een woonkamer, waar je toch vaak gezellig licht wil hebben, kan je het licht dimmen tot een zachtere gloed. Ideaal! Als je zelf dus niet zo houdt van diverse lampjes in je woonkamer, of kaarsjes, is dit een prima oplossing!

Spotjes

Wij hebben in onze nieuwe badkamer inbouwspotjes laten plaatsen en die kunnen we ook dimmen. Als ik soms even een relax momentje wil in de badkamer, met een maskertje, lekker rustig douchen, dan dim ik de spotjes tot het laagste standje, super sfeervol! Dit kan natuurlijk ook in een woonkamer!

Spotjes hoeven niet altijd inbouw te zijn, je kan er ook voor kiezen om spot-plafondlampen in jouw smaak te kiezen.

Hou je van een industriële look dan zijn deze erg leuk! Je kan de lampen ook mooi instellen dat ze de hoekjes verlichten die jij graag wilt. Draai er vintage stijl lampen in en je krijgt ontzettend veel sfeer.

Tafellampen

Zelf ben ik erg van de hoekjes creëren. Ik hou van aparte verschillende tafellampjes in huis, aangevuld met het warme licht van kaarsjes. Dat zijn voor mij echte sfeermakers. Ik hou ook niet van het felle led-licht, maar een subtiele warme gloed. Ik heb zelf één vloerlamp in het hoekje bij de bank die veel warm licht geeft om goed bij te kunnen lezen. Eén lampje in de achterkamer bij het raam en eentje op een kastje. Aangevuld met kaarsjes heb ik dan voldoende licht om te lezen. Elke avond in zo’n sfeervolle woonkamer voelt echt als thuis.

Ideetjes voor leuke tafellampen:

Zoals je ziet is er volop keuze aan mooie verlichting voor in je huis. Sommige mensen vinden dit niet belangrijk, maar als ik dan een wandelingetje maak buiten en naar binnen kijk in die vol verlichte woonkamers word ik niet blij. Je mist dan zoveel sfeer! Doe mij maar een gezellig verlichte kamer, véél mooier!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge