Follow:
boeken, kids

Boekenreview: Van klein tot groots Audrey Hepburn

audreyhepburn

De serie ‘Van klein tot groots’ vind ik echt een geniale serie. In prachtig geïllustreerde boekjes worden sterke vrouwen uit onze geschiedenis op een podium gezet. Vrouwen die ieder iets bijzonders hebben geleverd aan de wereld. Voor velen zijn ze een inspiratiebron en ik vind dan ook dat deze belangrijke vrouwen door de nieuwe generatie niet vergeten mogen worden. Door deze serie krijgen weer heel veel jonge kinderen een kort geschiedenis lesje over deze bijzondere vrouwen. En in dit boek is het de beurt aan Audrey Hepburn!

Van klein tot groots…

De serie heeft al meerdere delen in het Engels. Zo was ik onlangs in Bath in een leuke winkel en zag al meerdere delen pronken op de planken. Delen die nog in het Nederlands vertaald moeten worden.

Het boek van Coco Chanel heb ik al in de kast staan en heeft ook al een review op mijn blog gehad. En in het begin van het nieuwe jaar komt de Anne Frank versie uit. Absoluut ook eentje om in de gaten te houden. De boeken uit deze serie zijn geschreven door Maria Isabel Sánchez Vegara en bij elk deel is er een andere illustrator gekoppeld aan de auteur. Zo krijg je bij elk deel een ander soort uitstraling. Super leuk!

audreyhepburn

Belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis

Het boek over Audrey Hepburn is qua opstelling van de tekst gelijk aan het Coco Chanel boek. Verwacht geen boek waar je urenlang in kan lezen. De tekstjes zijn kort, duidelijk en makkelijk te begrijpen voor óók het jongere publiek. Ik denk dat het juist voor de jeugd ontzettend leerzame boekjes zijn. (ideaal spreekbeurt materiaal!). Vaak leren kinderen bij de geschiedenislessen over belangrijke personen uit de geschiedenis zoals Napoleon en Willem van Oranje. Ook heel erg belangrijk natuurlijk, maar sommige vrouwen zijn zeker de moeite waard om de jeugd over te vertellen. Ik moet bekennen dat ik veel van de vrouwen uit deze serie wel van naam ken, maar het verhaal erachter nog niet altijd. (behalve Anne Frank dan). Daarom kijk ik ook uit naar de andere delen die ik in Engeland zag liggen, ik ben namelijk heel erg benieuwd naar Frida Kahlo. Ik moet namelijk bekennen dat ik haar écht niet ken.

Audrey Hepburn

audreyhepburn

Wederom vind ik de illustraties fantastisch gedaan. Ik word echt vrolijk van de inhoud van het boek. Mooie kleuren, prachtige gedetailleerde grappige tekeningen welke een zeer mooie aanvulling voor de korte teksten zijn. Elke pagina is voorzien van een prachtige illustratie en een korte tekst over het leven van Audrey Hepburn. Zo lees je dat Audrey geboren is in België en in haar jonge jeugd in Arnhem woonde. Feiten die ik ook nog niet wist en daarom erg leuk vind om in zo’n fantastisch boekje te lezen.

audreyhepburn audreyhepburn

Als volwassene heb je dit boek in een paar minuutjes gelezen. Ik denk dat een volwassene dit boek (of deze serie) gewoon wil hebben als een soort verzamelobject. Ik vind het een geweldig idee dat ik straks een rijtje super mooi geïllustreerde boeken op de plank heb staan over geweldige power vrouwen uit de geschiedenis! Om het voor te lezen aan jongere kinderen is het wellicht nóg leuker.

“De serie van ‘Klein tot groots ‘ bevat stuk voor stuk juweeltjes van boeken over de meest bijzondere en sterke vrouwen uit de wereldgeschiedenis”

audreyhepburn

Informatie

Van klein tot groots * Audrey Hepburn – Maria Isabel Sánchez Vegara + Amaia Arrazola

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 36 pagina’s

ISBN: 9789051166552

Prijs: 13,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Tania

  Oh die lijken mij zo leuk. Heel origineel ook

  december 2, 2018 at 18:23
 • Reply Felice Veenman

  wat een goed idee!! aan alle kanten super

  december 3, 2018 at 09:25
 • Reply Amelie van Writings by Amelie

  Lijken me toffe boekjes. Wat een mooie illustraties.

  december 3, 2018 at 13:07
 • Reply chucky1012

  Prachtige illustraties.
  Mooie boekjes.

  Xoxo

  december 4, 2018 at 05:30
 • Reply Nadia

  Ik heb hem ergens voorbij zien komen en hij leek me erg leuk! Prachtige illustraties!

  december 4, 2018 at 10:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge