Follow:
kids, lifestyle

Tips voor een gezellige herfstvakantie!

De herfstvakantie staat alweer bijna voor de deur. Ik heb altijd een beetje mixed feelings met vakanties. Aan de ene kant heerlijk om in de ochtend lekker rustig aan te kunnen doen en veel tijd met de kids kunnen doorbrengen, aan de andere kant de verveling bij de kinderen wat weer kan leiden tot ruzies en ‘hangpubers’ op de bank. Daarom wil ik deze keer goed voorbereid zijn en heb al wat leuke plannetjes bedacht. Een paar leuke tips voor een leuke herfstvakantie!

Heel Holland Bakt

Mijn kids kan je niet blijer maken met lekker bakken. Zowel de pubers als Thomas van 7. Lekker kledderen en creatief bezig zijn met nog eens iets lekkers als resultaat. De voorpret begint al in de supermarkt als we alle ingrediënten gaan halen. Ga met je kids lekkere recepten opzoeken en duik een flinke tijd in de keuken. Nóg leuker is om alles natuurlijk op een gezellige gedekte tafel uit te stallen op vrolijk servies.

Als alles klaar is en mooi uitgestald staat maak je de woonkamer gezellig met kaarsjes en zet je een gezellige familiefilm aan op de tv. Ondertussen lekker genieten van al het zelfgemaakte lekkers. Succes verzekerd!

Een top boek om lekker uit te bakken is het nieuwe boek van Jill. Ik heb hem ook in huis en al een flinke lijst met lekkere hapjes om te gaan maken.

Het boek is te bestellen bij Bol.com voor 17,99. (klik hier)

Erop uit naar een vakantiepark!

Parkvakanties zijn altijd vakanties waarbij je écht even tot rust komt. Wij zijn dit jaar al twee keer op vakantie geweest, dus voor deze herfstvakantie zat het er niet in. Ik kan altijd heerlijk genieten als we naar zo’n huisje in het bos gaan. De luxe, de natuur en alle faciliteiten die er zijn geven mij echt totale ontspanning. En tijdens de herfst zijn die bossen natuurlijk op z’n mooist, dus tijdens een herfstvakantie naar een bungalowpark is voor mij echt het toppunt van genieten. Volgend jaar zeker weer!

Spelletjes dag!

Vroeger deden wij thuis elke vakantie een spelletjes dag. We gingen sjoelen, bordspellen spelen, Twister en als klap op de vuurpijl bingo met echte prijsjes! Mijn moeder had dan de tafel vol liggen met allemaal kleine prijsjes waar we voor gingen spelen. Als kind vond ik dat echt geweldig!

Tegenwoordig kan je bij de Action voor weinig geld hele leuke prijsjes scoren. De spanning die zo’n spelletjesdag met zich meebrengt is misschien nog wel het leukste voor de kids.

Zwemmen!

Dit onderdeel laat ik eigenlijk altijd over aan Andries. Ik ben zelf niet zo’n zwemmer. De kinderen blijven zwemmen super leuk vinden en voor Thomas is het nog eens extra goed omdat hij nog bezig is met zwemles. Even een paar uurtjes het zwembad opzoeken doet Andries dan ook vaak met de kids. En standaard na afloop eten we thuis lekker patat!

Naar het bos en mooie foto’s maken

Bij ons in de omgeving is Clingendael. Een park met bos waar ik als kind ook heel vaak kwam. Voor mij dus ook meteen altijd leuk om daar heen te gaan omdat het mooie herinneringen met zich meebrengt. Clingendael heeft een heel mooi park wat ook prachtige foto’s geeft. Toen Amy en Fenna klein waren kwamen wij er elke herfst wel een paar keer en hebben daar ook prachtige foto’s van. Voor deze vakantie staat er zeker een dagje naar Clingendael op de planning om een mooie familie foto te maken voor aan de muur!

Deze foto is er ook ooit gemaakt:

Pyjamadag en dekens en kussens naar beneden!

Altijd feest voor de kids om een dag de hele dag in pyjama of onesie te lopen. Standaard houden we één dag pyjamadag. Dan mogen de dekens en kussens naar beneden en gaan we de hele dag lekker films kijken (in mijn geval; boeken lezen) en doen we lekker niks! Altijd feest!

Op deze manier heb ik de herfstvakantie al aardig opgevuld met leuke dingen. Er zal ook nog wel een dagje bij een opa en oma langsgegaan worden en wellicht nog een keer naar de bioscoop met de kids. Wij komen de herfstvakantie wel door!

Wat zijn jullie plannen voor de herfstvakantie?

Liefs Hilde

** Samenwerking ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply bianca

  Appels plukken bij de Olmenhorst en een dagje Duitsland is elk jaar weer een traditie.

  oktober 4, 2018 at 06:06
 • Reply chucky1012

  Fijne tips om met kinderen een leuke en gezellige vakantie te hebben.

  Xoxo

  oktober 4, 2018 at 07:37
 • Reply Jelka

  Dagje dierentuin is bij ons vaste prik. We hebben een abonnement, en het verveeld mijm kinderen (3 en 6) nóóit! Kleine kinderen zijn wat dat betreft makkelijker denk ik, want ‘mee naar de supermarkt’ is bijvoorbeeld al een feestje!

  oktober 4, 2018 at 09:07
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge