Follow:
lifestyle, samenwerking

Van de ene klus in de andere

Karwei

Het stof dwarrelt nog volop hier in huis, we kunnen nog steeds niet douchen, maar in mijn hoofd ben ik al volop bezig met de volgende klussen in huis. Grote en kleine klussen. Het werkt aanstekelijk zo’n verbouwing (hoe erg en irritant ik het ook vind), ik wil doorpakken. Nóg gezelliger maken en nóg meer sfeer in huis brengen. Wat hebben wij allemaal op ons lijstje staan?

De badkamer (update)

Vandaag begint de aannemer met het storten van de vloer, de opbouwfase is begonnen! Hoera! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet kan wachten om weer eens lekker onder de douche te gaan staan. Tijdens zo’n verbouwing leef je eigenlijk in een roes. Om de haverklap naar de bouwmarkt voor weer een nieuwe stopcontact of kraan. En toch sta ik te springen om de volgende klus aan te gaan!

Toch een gek idee dat wij hier over ongeveer 2 weken kunnen gaan douchen!

Ook kwam de nieuwe, loodzware, wasbak binnen van de week. Andries heeft met de persoon die de bak kwam brengen al steunend en kreunend de bak naar boven weten te tillen.

Maar wat is hij gaaf!!!

Met een aannemer in huis is het natuurlijk makkelijk om hem wat advies te vragen over andere klussen die wij in huis willen laten doen. Zo hopen wij dit jaar (in de zomer) de buitenkant van het huis te laten stuken en isoleren. Ik gok dat dit haalbaar moet zijn qua financiën.

Onze woonkamer hopen we na de zomer te kunnen aanpakken. Onze muren en de vloer zijn dusdanig lelijk dat die een doorn in het oog zijn. Voor de badkamer moesten wij op zoek naar de riolering en daardoor is een deel van de vloer weggehaald. Kijk, dit is natuurlijk niet echt een mooi aangezicht in de woonkamer.

Wat is het plan voor de woonkamer?

We hopen dit jaar dit te kunnen gaan aanpakken. We laten over de vloer een mooi laminaat leggen. Wat zal de vloer daarvan opknappen! Alle muren willen wij laten stuken. Door lekkage hebben wij in de muur allemaal vlekken en vochtplekken, ontzettend lelijk. Deze muren zullen allemaal mooi strak wit gaan worden.

Het plafond is in zeer slechte staat. Ooit heeft een vorige bewoner gewoon platen in het plafond gelegd en vond dat voldoende. Hierdoor zie je allemaal naden lopen. Het plafond zal ook helemaal vernieuwd worden.

En dan de aankleding…..

Onze bank is niet zo heel oud, maar een miskoop. De kussens zijn al aardig doorgezakt en de kussens in de rug niet mooi meer van vorm. Een mooie leren bankstel zal denk ik veel mooier bij ons staan. Een leren bankstel die direct leverbaar is, is deze. Prachtig toch?!

Bij de aankleding van het huis staan nieuwe lampen gedeeltelijk op een eerste plaats met nieuwe raambekleding. Onze lampen zijn eigenlijk bijna allemaal gekregen. De lamp boven de eethoek komt uit het oude huis van mijn oma. Deze heeft dus wel wat emotionele waarde, maar is kapot. Het valt van veraf niet echt op, maar ik stoor mij er toch aan. Ik zou toch wel andere mooie lampen in huis willen, zodat we de oude lampen allemaal kunnen vervangen. Dus ook de kapotte lamp boven de eethoek.

Let even niet op de stof. Ons huis is nu gewoon stoffig door de verbouwing, haha.

Het tweede wat ik zeker wil veranderen is de raambekleding. Ook de gordijnen die er nu hangen (ongelijk van lengte en hangen heel handig voor de radiator – dag warmte!) hebben wij destijds gekregen. Maar deze hebben hun tijd gehad. Voor de ramen wil ik heel graag mooie witte lamellen. Dit zal niet heel lang meer duren, na de badkamer is dat het eerste wat ik mijzelf cadeau ga doen!

Dit zal een hele verbetering zijn voor de woonkamer. Mooi strak én overdag minder inkijk vanaf de straatkant. (mooi bijkomend voordeel ;-)).

Al met al een hoop plannen voor ons huis. Het zal ons een hoop rust geven om eindelijk, na zoveel jaar, eens te investeren in ons huis. Een fijne leefomgeving geeft ook rust. En stiekem word ik er ook heel veel blijer van!

Hebben jullie kleine of grote plannen voor jullie huis?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Wauw…. zo een mooie wastafel en groot!
  Zoveel moois en geweldig om over een aantpal maanden de woonkamer een flinke make-over te gaan geven….

  Xoxo

  februari 10, 2018 at 07:12
 • Reply Maxime

  Wat een gave wasbak!

  februari 10, 2018 at 19:51
 • Reply Linda

  Leuk om de vordering te zien! Bij mij begint het erg te kriebelen. Ik wil graag mijn slaapkamer aanpakken dit jaar. Ik vind hem te druk qua kleur. Maar ik wet niet wat ik precies wil dus dat maakt het er niet makkelijker op 😉

  februari 13, 2018 at 10:19
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge