Follow:
beauty, zonnebrand

Vichy Idéal Soleil SPF50 Dry Touch

Vichy

Inmiddels zijn wij al groot fan van de zonnebrand van Vichy. De Vichy Idéal Soleil SPF50 gebruiken wij al veel tijdens de warme dagen en ik kan daar nu een product speciaal voor het gezicht aan toevoegen. Én een factor 50, ideaal voor mij, ik heb namelijk geen behoefte aan nóg meer pigmentvlekken in mijn gezicht, 😉

vichy

Ik ben zelf een groot voorstander van aparte zonverzorging voor het gezicht. Mijn gezichtshuid is tijdens warme zomerdagen namelijk een stuk vetter, en een zonnebrand voor het lichaam vind ik dan absoluut niet prettig op het gezicht. Van de tekst op de verpakking werd ik ook meteen blij: “Dry touch”. Geen transformatie tot een glimworm voor mij dus! Ik ben reuze benieuwd.

Ingrediënten

ALCOHOL DENAT. – DIISOPROPYL SEBACATE – SILICA – BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE – C12-15 ALKYL BENZOATE – OCTOCRYLENE – ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE – AQUA / WATER – ZEA MAYS STARCH / CORN STARCH – ETHYLHEXYL TRIAZONE – POLY C10-30 ALKYL ACRYLATE – GLYCERYL STEARATE – BEHENYL ALCOHOL – METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO] / METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL – DISODIUM EDTA – DISODIUM ETHYLENE DICOCAMIDE PEG-15 DISULFATE – DROMETRIZOLE TRISILOXANE – GLYCERYL STEARATE CITRATE – PHENOXYETHANOL – SODIUM HYALURONATE – TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID – TRIETHANOLAMINE – XANTHAN GUM – PARFUM / FRAGRANCE – AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE – CAPRYLYL GLYCOL – CETYL ALCOHOL – DECYL GLUCOSIDE

( Alcohol staat bovenaan, dit kan voor veel mensen niet heel fijn zijn. Ik heb er persoonlijk geen last van, maar wel een puntje van aandacht wellicht. )

vichy

Dat UV straling schadelijk is weten we allemaal wel inmiddels. Een goede ( hoge ) bescherming is daarom essentieel in mijn ogen. Lager dan SPF 30 komt er eigenlijk ook niet bij ons in huis. Vichy heeft een zeer goede SPF filter in hun producten en wij zijn geen van allen nog verbrand, top!

Vichy

Verrijkt met kalmerend, versterkend en herstellend thermaal bronwater van Vichy. De huid wordt beschermd wat natuurlijk weer extra werkt tegen huidveroudering.

Vichy

Voor een SPF50 is de crème heerlijk luchtig. Dat is voor mijn gecombineerde huid prettig, ik hou niet van zo’n dikke witte crème als het warm is. Vaak loopt het al van mijn gezicht af voordat ik überhaupt de zon in ga.

Maar is hij ook écht matterend?

vichy

Absoluut! Zoals je ziet glimt mijn hand niet als een malle. Normaal zou je dit wel hebben met een “standaard” SPF50 crème voor het gezicht. Mijn hand heeft een minimale glans, wat later aardig wegtrekt. Een heerlijk product voor het gezicht als je, net als ik, een wat vettere huid hebt tijdens de warme zomerdagen. Wat ook fijn is, is dat je ook wat lichte make-up eroverheen zou kunnen aanbrengen zonder dat dit al snel weggelopen is door vettigheid. Vichy mag met recht Idéal in hun productomschrijving zetten, want het is ook écht ideaal!

Ik zie online dat de prijs rond de 14,40 zit voor de tube met 50ml. Vichy is ook verkrijgbaar bij de apotheek.

Liefs Hilde

** Ik heb dit product ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Dat ziet er goed uit!
  Je hebt nu zo nieuwsgierig gemaakt.
  Ik denk dat ik dit snel ga kopen want er komen zeer zonnige dagen aan 😉

  Xoxo

  juli 13, 2017 at 08:19
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge