Follow:
budget, samenwerking

Waar wil ik op gaan besparen de komende tijd

Een paar keer per jaar heb ik een drive om te gaan bezuinigen. Ik wil dan weer onze spaarrekening spekken (die wonderbaarlijk soms opeens aardig leeg blijkt te zijn), wat dingen aanpakken in huis, sparen voor mijn weekendje Engeland in November etc. Ik zit nu weer in zo’n periode. Ik ga weer gedreven met een ‘budget schriftje’ aan de gang en zeg vaker ‘nee’ tegen mijzelf en de kids als het aankomt op spenderen. Wat ga ik nu doen om geld te besparen?

Doelen

Ik ben niet gemotiveerd als ik geen spaardoelen heb. Juist die doelen opstellen helpt mij om creatiever en meer gedreven te zijn om te besparen. Dit lukte ook ontzettend goed toen ik voor onze badkamerverbouwing aan het sparen was. Mijn doelen voor nu zijn:

  • nieuwe vloer in de woonkamer
  • spaarrekening flink spekken
  • Engeland rekening (mijn rekening waarop ik spaar voor mijn 2-jaarlijkse uitje naar Engeland)
  • vakantie volgend voorjaar

Nou, genoeg doelen om flink voor te sparen dacht ik zo!

Besparen op vaste lasten

Dit is altijd het allereerste waar ik naar ga kijken. Zijn er abonnementen verlopen, kunnen er abonnementen worden opgezegd. Het is ook weer tijd om naar onze energieleverancier te kijken. Wie wil er nou geen goedkope energie? Op dit moment zitten wij alweer langer dan een jaar bij dezelfde energiemaatschappij, dus is switchen wellicht een zeer slimme zet. Dit nakijken doe ik altijd samen met Andries. Met z’n tweetjes zie je vaak meer dan alleen. Ook zitten we eraan te denken om de vaste telefoonlijn op te zeggen. Ik word er eigenlijk nooit op gebeld, behalve een paar keer door mannetjes die net doen of ze bij Microsoft werken. ­čśë

Flink bellen en je administratie doorwerken loont dus zeker!

Besparen op boodschappen

Hier kan ik op dit moment zeker een hoop op bezuinigen. In de periode n├ęt voor de verbouwing van de badkamer had ik een weekbudget voor mijn boodschappen ingesteld. Super streng, en dat resulteerde in een hoop geklaag van de kinderen dat de kasten zo leeg waren. Maar iets strenger een budget aan houden dan wat ik nu doe kan zeker. Wat ik sinds kort ook weer gebruik is Scoupy.┬á

Hier staan heel vaak leuke aanbiedingen bij die je ├│f gratis kan testen of met heel veel korting. Zo had ik vorige week 2 pakken drinken gratis, vegetarische snacks voor maar 50 ct en een lekker toetje gratis. Dit scheelt toch best in de portemonnee!

Ook wil ik minder vaak naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen. Mijzelf weer aanleren dit te beperken tot 2 keer per week. Zo kom je ook minder in de verleiding om meer te kopen dan nodig is.

Ook gebruik ik nu vaker soap bars. Dit is veel duurzamer dan bijvoorbeeld flessen shampoo en douchegel. Je doet er veel langer mee en dit scheelt dus uiteindelijk ook in de portemonnee.

Marktplaats

Het voordeel van weer en zo’n bespaar flow zitten is dat het ook lekker opruimt in huis. Ik ga weer als een wervelwind door het hele huis om spullen te verzamelen die ik kan verkopen op Marktplaats. Bijna dagelijks moet ik dan weer naar het postnl punt om pakketjes weg te brengen. Dit levert euro’s op en ruimt lekker op. Je staat er vaak niet bij stil hoeveel geld je kan verdienen aan spullen die bij jou thuis liggen te verstoffen.

Maar ook zelf op Marktplaats kijken als je iets nodig hebt scheelt geld. Zo moesten wij een dakkoffer hebben. Met 3 kinderen, waarvan 2 nog groter zijn dan ik, hebben we veel bagage mee op vakantie. Dit jaar moeten wij ook zelf beddengoed, dekens en kussens meenemen en dit zou niet meer in de kofferbak passen. Wij hebben dus via Marktplaats een mooie dakkoffer voor een prikkie kunnen kopen. Ideaal!

Denk bij alles wat je aanschaft na

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar een impulsaankoop is zo gemaakt. Hier ga ik zeker in de vakantie goed op letten. Ik hoop dat wij dadelijk 3 weken prachtig weer hebben zodat wij voornamelijk op de camping kunnen verblijven. Kinderen heerlijk zwemmen, ik met een boek en ontspannen. Op die manier zal er alleen geld worden uitgegeven aan de boodschappen (en dat kan ook niet extreem veel worden want zoveel ruimte is er niet in de tent om alles op te bergen ;-)). Bij slecht weer ben je toch geneigd dagjes weg te gaan (overdekt winkelcentrum) en dat kost geld.

Net als vorig jaar neem ik een aparte envelop mee die ik vul met wat vakantiegeld. Hieruit betaalde ik vorig jaar uitjes: een bezoek aan een grot, een keertje uit eten, een extraatje voor de meiden om uit te geven. Op dit manier hield ik overzicht en ging er geen geld ongemerkt van de rekening. Het zijn maar kleine tips, maar ze werken absoluut!!

Liefs Hilde

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge