Follow:
beauty, samenwerking

Wat kun je doen tegen droge handen?

Het is een vervelende kwaal, waar veel mensen last van hebben: droge handen. Je gebruikt je handen de hele dag door, wat het lastig maakt om pijnlijke en uitgedroogde handen te hebben. Je kunt echter veel doen om droge handen te verzorgen en verminderen! Zó pak je dat aan.

Juiste handcrème gebruiken

Zijn je handen al erg droog? Dan is het zaak om ze te voeden, met een goede handcrème. Ook kun je handcrème preventief gebruiken, om te voorkomen dat je handen (verder) uitdrogen. De handcrèmes van Rituals zijn geliefd: ze voeden goed en ruiken heerlijk. Of probeer de handverzorgingsproducten van Shiseido. Voor iedereen is er weer een andere favoriet. Het is in ieder geval prettig als de handcrème voedt, niet plakt, snel intrekt en goed ruikt. Daar kun je op letten! Verder zijn er ook speciale handcrèmes voor verschillende kwaaltjes te vinden. Denk aan handcrème voor eczeem, kloofjes of een gevoelige huid.

Handen minder vaak wassen

Hoewel je natuurlijk schone handen wilt hebben, is het toch aan te raden om je handen minder vaak te wassen. Droge handen ontstaan namelijk door veel wassen. Over het algemeen wassen we onze handen te vaak: dit is niet altijd nodig. Doe dit daarom alleen nog als je handen echt vies zijn, en niet zomaar tussendoor.

Handen wassen met lauwwarm water

Was je je handen met koud water, of juist met warm water? Dit kan de huid nog verder uitdrogen. Kies liever voor lauwwarm water, omdat dit milder is voor de huid. Met name heet water droogt de huid uit: dit kun je beter niet doen.

Handen wassen met een milde zeep

Let ook op de zeep die je gebruikt bij het wassen van de handen. Was de handen met een milde zeep, zonder bijvoorbeeld alcohol of parfum. Ook zijn er speciale zeepsoorten te vinden die voedend zijn: in combinatie met een goede handcrème kies je er zo voor om de huid te hydrateren.

Handen goed afdrogen

Droog je handen grondig af na het wassen. Ook tussen de vingers! We zijn hier vaak wat laks in, maar de huid ervaart minder last als je deze goed droogt – idealiter met een zachte handdoek.

Pas op met desinfecterende handgel

We gebruiken steeds vaker desinfecterende handgel. Dit is echter sterk uitdrogend voor de huid, omdat er vaak veel alcohol in zit. Probeer het gebruik hiervan dus te beperken. Zo voorkom je huidirritatie.

Korter en kouder douchen

Onder de douche droogt je huid al gauw uit. Dit geldt voor de gehele huid, maar ook zeker voor de handhuid. Zoals we al eerder benoemden, is warm of heet water niet bevorderlijk voor de huid. Douche daarom liever een paar graden kouder, als je een droge huid hebt. Douche verder zo kort mogelijk: zo droogt je huid ook minder gauw uit.

Schoonmaken met handschoenen

Veel schoonmaakmiddelen drogen de huid uit of maken dat de huid gaat irriteren. Hoe je dit voorkomt? Draag schoonmaakhandschoenen tijdens het poetsen om je handen te beschermen!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Jane Schalk

    ik heb sinds vorig jaar de handcreme van By-Elske dat is een geweldige handcreme puur natuur en heel erg verzorgend .het is een jonge starter die hem zelf heeft ontwikkeld .

    juli 4, 2022 at 16:35
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge