Follow:
boeken, kids

Dog Man en de gekloonde kat – Dave Pilkey

Dog Man

“Mam, als ik één boek mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, dan werd het Dog Man!”. Onlangs verscheen het derde deel in deze super populaire serie. Thomas zijn favoriete serie en dit deel is nog eens extra bijzonder!! Waarom? Omdat Thomas zijn quote over Dog Man op de achterkant van het boek staat. Hoe tof?!!

Achterflap ‘Dog Man en de gekloonde kat’

Dog Man

Thomas is zo trots op het feit dat zijn uitspraak op de achterkant staat. De big smile op zijn gezicht was echt fantastisch toen hij dit boek in handen kreeg.

Op de achterflap staat niet echt een tekst waar dit boek over gaat. Dit houdt het eigenlijk ook wel spannend. Dog Man is een held in de ogen van mijn zoontje. En ook in dit deel gebeurt er weer zoveel spannends en grappigs dat Thomas het boek niet kon wegleggen.

Samenvatting

Dog Man

Karel, de vijand van Dog Man, probeert zichzelf te klonen. Dat er uit de machine een kitten komt was alleen niet de bedoeling en de kitten wordt uiteindelijk bij het politiebureau waar Dog Man werkt gebracht. Dog Man besluit zich te ontfermen over de kitten. Maar als je ook de stad nog veilig moet houden is zo’n extra taak best lastig!

Het feit dat Dog Man zo immens populair is heeft alles te maken met de humor en de opzet van het boek. Een mooie hardcover editie die leest als een stripboek. Korte stukjes tekst en grappige illustraties laten kinderen hardop lachen. Ook de pagina’s die je snel om moet slaan vindt Thomas fantastisch.

Dog Man

Door al die leuke toevoegingen in de Dog Man boeken zijn deze boeken extra speciaal. Ook in dit deel achterin het boek weer stap-voor-stap uitleg om je favoriete Dog Man figuren zelf te leren tekenen bijvoorbeeld. Thomas is er uren zoet mee!

Dog Man

Tot nu toe zijn de Dog Man boeken ook de enige boeken die Thomas heeft herlezen. Ik zit er zelfs aan te denken om ze tijdens mijn volgende tripje naar Engeland ook in het Engels te halen. Thomas leert door YouTube, en een Engels sprekend vriendje, al zo goed Engels (zelfs al beter dan Fenna soms) dat ik hem wil stimuleren om af en toe wat Engels te lezen. Met dit soort korte stukjes tekst is dat voor hem een leuke uitdaging!

Conclusie

Voor Dog Man bestaat er maar één aantal sterren:

Thomas is door Dog Man echt van lezen gaan houden. Hij beleeft er ontzettend veel plezier aan en heeft al meerdere keren de slappe lach gehad tijdens het lezen. En zoals het begin van de blog al laat zien, Dog Man is het enige boek wat mee mag naar een onbewoond eiland!

Informatie

Dog Man en de gekloonde kat – Dav Pilkey

Uitgeverij Condor

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789492899583

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit boek heb ik ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge