Follow:
lifestyle

Waarom je vandaag nog over moet stappen op zeep!

Overstappen op stukken zeep is de beste beslissing die ik heb genomen toen ik minder plastic wilde gebruiken. Ook het feit dat ik veel minder chemische ingrediënten op mijn lijf smeer vind ik een fijn idee. Er zijn zoveel heerlijke stukken zeep te verkrijgen dat het echt een misser zou zijn als je niet ook, net als ik, overstapt op zeep. De natuur en je huid zal je dankbaar zijn.

Al die plastic flessen

Er was een tijd dat ik nog weleens een keer in Duitsland vol spanning de DM binnen wandelde. Dan kocht ik als een bezetene voor bijna 100 euro aan douchegel, want: zo goedkoop! Dan gingen er zeker 4 grote boodschappentassen achterin de auto mee naar huis. Vol plastic flessen douchegel. Afgezien van al dat plastic afval gebruikte de kinderen veel te veel douchegel en waren de flessen super snel leeg. Dus uiteindelijk geen hele goedkope keuze. Ik ben dus heel blij dat ik de keuze om over te stappen op zeep heb gemaakt. En voor onze huid is het ook echt veel beter!

Welke zepen gebruik ik nu?

Ik zal beginnen met de stukken zeep waar ik echt even aan moest wennen: shampoobars. Het overstappen van vloeibare shampoo op een stuk zeep als shampoo vond ik niet makkelijk. Het is echt even wennen om je haren te wassen met een stuk zeep. Ik heb zelfs op het punt gestaan om toch weer over te stappen op shampoo. Maar gelukkig heb ik doorgezet! Ik vind het werken met een shampoobar nu heel fijn! En je doet zolang met zo’n stuk zeep. Geen plastic flessen meer en veel gezonder haar!

Ook het werken met plasticvrije deodorant vond ik even lastig. Een deospray werkt zo makkelijk. Maar in heel veel deodorants zitten niet al te gezonde ingrediënten, dus een natuurlijke deodorant is veel beter voor je. Maar het werken met een potje, stapeltje en compacte deodorant is iets meer werk dan een spray. Maar ook hiermee geldt, even oefenen en het zit in je systeem.

Allereerst: steun lokale zeepmakers

Ik heb inmiddels een mini winkeltje aan zeep in de la bij mij in de badkamer. Ik vind het heerlijk om elke keer een nieuw stuk zeep uit te zoeken. Elk stuk zeep is uniek en met liefde gemaakt als je het koopt bij een zelfstandige zeepmaker. Er zijn heel veel fijne webwinkels die de mooiste stukken zeep fabriceren. Ik bestel bijvoorbeeld graag bij Lien Soap. Haar zepen zijn echt zo fijn! Allemaal gemaakt met hele fijne ingrediënten.

Andere fijne webshops zijn: Nature Bar Soap, Happy Soaps, Blokzeep en nog vele anderen. Het is leuk om op internet wat rond te neuzen en de verhalen te lezen op de websites. Er zijn zoveel gepassioneerde zeepmakers die meer klanten verdienen.

Facebar

Ik gebruik nu elke ochtend zeep voor het gezicht. Ik gebruik geen plastic tubes facewash meer. Elke ochtend en avond was ik mijn gezicht nu met speciale zeep voor het gezicht. Mijn huid is er echt op vooruit gegaan. En je doet zolang met een stuk zeep. En ik hou ook van de geur en het schuim wat zeep geeft. Mijn huid voelt zo fris en schoon! Ik heb nu verschillende soorten gebruikt en tot nu toe allemaal even fijn.

Body Bar

In plaats van plastic potten of flessen bodylotion gebruik ik nu een body bar. Ik moet bekennen dat ik niet heel erg consequent ben met het smeren van een verzorgend product, dus ik heb in het verleden vaak plastic flessen met bodylotion moeten weggooien omdat het bedorven was. Maar een body bar werkt heel makkelijk. Je wrijft het over je armen en benen en er blijft een heel fijn laagje verzorging achter. Ook hier weer natuurlijke ingrediënten en geen plastic!

En mijn favoriet: een stuk zeep om je mee te wassen!

Een stuk zeep is echt iets waar ik veel eerder op had moeten overstappen. De geur, het verzorgende voor mijn huid en het luxe gevoel is echt onbetaalbaar. Ik geniet elke keer weer van het gebruik van een heerlijk stuk zeep. Eerst gebruikte ik een puff spons in combinatie met de zeep, maar nu wrijf ik het blok zeep gewoon rechtstreeks op mijn huid. Het schuimt minder, maar dat went. Mijn huid voelt zacht na het douchen en ik heb een minder droge huid omdat ik nu geen chemische ingrediënten meer gebruik. Maar vooral de geur die vrijkomt van al die heerlijke stukken zeep, een waar feestje!

Ik ben heel blij dat mijn moeder, Amy en Thomas nu ook allemaal overgestapt zijn op zeep. Ik vind het een heel fijn idee dat er daardoor minder plastic afval geproduceerd wordt. Ook scheelt het geld want zeep gaat langer mee dan een fles douchegel. En het gebruik van een heerlijk stuk zeep geeft gewoon een gevoel van luxe!

Dus als ik je een advies mag geven: stap over op het gebruik van zeep en ervaar hetzelfde als ik!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Floris

  Heerlijk om te lezen dat je overgestapt bent! zelf gebruik ik al jaren blokken zeep en shampoo van de lush! Okal vond ik je giga shoplogs van de dm en de bodyshop ook altijd erg leuk kijk ze nu soms nog terug
  Floris onlangs geplaatst…sneeuw?! +koolhydraat arm recept |vlog 29My Profile

  april 11, 2024 at 20:00
  • Reply hillybillybeauty

   Oh Lush vind ik ook altijd lekker! En ja, die giga shoplogs waren leuk, maar eigenlijk ook wel een beetje te gek…haha. Ik kon regelmatig toch ook weer iets weggooien omdat het niet goed meer was. Eeuwig zonde natuurlijk.

   mei 17, 2024 at 10:13

  Leave a Reply

  CommentLuv badge