Follow:
lifestyle

Kleine geluksmomentjes

‘Het glas is halfvol’, dat is mijn mantra. Ik hou van een positieve kijk op het leven en ben ook gauw tevreden. Ik hoef geen verre reizen, ik hoef niet vaak naar restaurants, ik hoef geen dure auto, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb mijn oma hierin als voorbeeld. Zij werd maar liefst 100 jaar en heeft het echt niet altijd makkelijk gehad in haar leven. Maar ze was de liefste oma die je maar kan bedenken. En wat ik zo mooi aan haar vond, ze was bescheiden en genoot van de kleinste dingen in het leven. Die manier van genieten en dankbaar zijn wil ik graag voortzetten. Maar wat versta ik onder kleine geluksmomentjes? Het leek mij leuk daar een blog over te schrijven.

Het lezen van een goed boek

Het lezen van een goed boek geeft mij altijd een geluksgevoel. Wanneer je helemaal in een verhaal wordt gezogen en je het boek niet kan wegleggen. Nou heb ik het geluk dat ik natuurlijk in een boekhandel werk en ik heel veel boeken ter beschikking heb om te lezen. Ik begeef mij elke werkdag tussen de boeken, en ik kan jullie verzekeren dat dat één groot geluksgevoel geeft. Wanneer ik weer een leesexemplaar toegestuurd krijg geeft dit al een groot gevoel van dankbaarheid. Dat ik die gratis boeken opgestuurd krijg om te lezen en daardoor de klanten kan informeren is zo fijn. Dankbaar en talloze geluksmomentjes!

Nieuwe Jellycats in de winkel

Jellycats zijn een beetje een “verslaving” voor mij. Ik vind ze schattig, mooi en laten mijn ‘inner child’ een beetje opbloeien. Ze geven mij een ook beetje troost op momenten wanneer ik het moeilijk heb. Maar bovenal geven ze mij een grote glimlach op mijn gezicht en een op en top geluksgevoel.

Ik geef mijzelf maandelijks een klein bedrag aan zakgeld. En 9 van de 10 keer geef ik dat uit aan een nieuwe Jellycat. Ik heb het geluk dat ik via mijn werk redelijk wat korting krijg op dit merk. Anders zou ik het niet zo snel kopen denk ik. Maar als ik dan weer een levering Jellycat binnenkrijg, en ik er een geweldige nieuwe knuffel in ontdek, dan heb ik meteen een geluksgevoel!

Een complimentje

Een complimentje ontvangen, vind jij dat ook moeilijk? Ik word er vaak een beetje ongemakkelijk van. Maar ik leer steeds meer om een compliment in ontvangst te nemen en er ook daadwerkelijk van te genieten. En als je dat toelaat geeft dit ook echt een geluksgevoel. Iemand is trots op wat je hebt gedaan, of vind dat je er leuk uitziet of welke reden dan ook. Ik laat dat geluksgevoel steeds meer toe, en het is ook dat wanneer je iemand anders een compliment geeft, je blij kan worden van de reactie van de ontvanger. Misschien geeft dit nog wel meer een blij gevoel dan er zelf één ontvangen 😉

Wanneer een schoonmaakklusje is gedaan

Schoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid, maar het moet gebeuren. Als ik een dag vrij ben maak ik vaak een lijstje met klusjes die gedaan moeten worden. Ik moet mij soms echt ertoe zetten om dan aan die klussen te beginnen. Maar wanneer ik dan een klus heb gedaan, en het resultaat zie, dan heb ik een voldaan en gelukkig gevoel. Dan is mijn huis weer opgeruimd en schoon en dat geeft rust in mijn hoofd. Rust om daarna lekker te ontspannen met een boek bijvoorbeeld. Een fijner gevoel is er niet!

Een nieuw zeepje uitzoeken

Zelfs het uitzoeken van een nieuw zeepje kan mij een geluksmomentje geven. Inderdaad, zo klein kan het zijn, haha. Ik gebruik al een hele tijd geen douchegel meer, maar alleen maar zeep. En ik word dan ook heel blij van nieuwe zeepjes. Ik heb er altijd 3 in zeepzakjes in mijn douche hangen. En wanneer er weer eentje op is, trek ik mijn la in de badkamer open en heb ik een soort mini zeepwinkel voor mijn neus. En dan is het echt een feestje om weer een nieuw zeepje uit te kiezen. Het klinkt misschien heel suf, maar voor mij echt een geluksmomentje 😉

Een knuffel van mijn kinderen

Ik kan natuurlijk nog tig dingen opnoemen die mij een geluksgevoel geven, maar de liefde die je van je kinderen krijgt geeft toch wel het allergrootste geluksgevoel wat er is. Wanneer Thomas even naast me komt zitten op de bank, lekker tegen mij aan. Als Amy behoefte heeft aan een knuffel en je als moeder voelt dat jij degene bent die ze nodig heeft. Als Fenna me spontaan vraagt om een knuffel. Allemaal momenten waarbij ik mij intens gelukkig voel. Dat is onbetaalbaar.

 

Wat zijn jouw geluksmomentjes?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge