Follow:
interieur, samenwerking

Welke raamdecoratie kies je voor je kantoor?

Het hebben van de juiste raamdecoratie is op kantoor net zo belangrijk als bij je thuis, alleen dan voor andere redenen. Waar je thuis vooral let op smaak, wat er leuk uitziet en of dit goed te combineren is met je meubels, let je er bij je kantoor op dat deze ervoor zorgt dat je productiever en creatiever te werk kunt gaan, zodat het je werkprestaties kan verbeteren. Je moet goed kunnen doen waar je mee bezig bent en dat lukt niet in een ruimte met teveel zonlicht, waar iedereen over je schouders mee kan gluren en waar je teveel wordt afgeleid. Je kunt verschillende soorten raamdecoratie gebruiken, van houten jaloezieën tot dikke gordijnen, maar wat past er nu bij je werkomgeving? Door rekening te houden met de volgende punten weet je welk soort raamdecoratie voor jouw werkplek geschikt is.

Zonder afleiding werken

Op je werk moet je je kunnen focussen op je werkzaamheden. Afleidingen zorgen ervoor dat je niet doelgericht resultaat kan leveren, waardoor je werk vertraging oploopt of slecht wordt uitgevoerd. Kies er daarom voor om raamdecoratie te nemen die van zichzelf niet te opvallend is en afleidingen tegen kan houden. Houten jaloezieën bijvoorbeeld zijn effectief in het regelen van het zonlicht. Een felle zon die in je gezicht schijnt is erg vervelend en zorgt ervoor dat je niet kunt letten op je werk. Houten jaloezieën kun je daarom afstemmen op de hoeveelheid licht die er wel en niet naar binnen kan komen.

Geen buitenstaanders

Voor sommige zaken heb je echt privacy nodig. Denk hier bijvoorbeeld aan de financiële administratie, zakendeals of ontslaggesprekken. Deze zaken behoeven geen pottenkijkers, waardoor je raamdecoratie wilt waar niemand van buitenaf zomaar naar binnen kan kijken. Houten jaloezieën zijn hierin een goede, omdat je hierdoor wel nog steeds naar buiten kan kijken, maar van buiten niet meer naar binnen. Zo blijft je ruimte privé, maar niet donker en kil.

Toch een beetje sfeer

Een kantoor hoeft niet altijd grauw te zijn. Sterker nog, dit verslechtert het werkproces en -plezier en daarmee de gezondheid en resultaten van de werknemers. Je kunt nog steeds sfeer creëren op de werkvloer, door bijvoorbeeld rolluiken in een mooie kleur of nette gordijnen op te hangen. Deze kunnen ook dienen als lichte afscheiding in een grote ruimte, zodat je wel nog goed met iedereen kunt communiceren maar je wel je eigen plekje hebt. Ook hier geldt weer dat de sfeer niet teveel moet afleiden, dus laat het bloemetjesgordijn van oma maar thuis en breng nette maar mooie jaloezieën of rolgordijnen aan voor een comfortabele werkplek.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge