Follow:
boeken

Wild – Mel Wallis de Vries

melwallisdevries

Ik ben zo blij dat mijn pubers verplicht boeken moeten lezen voor het vak Nederlands. Als dit niet het geval zou zijn dan lazen ze waarschijnlijk nooit een boek. Ook ben ik blij dat ik het geluk heb dat ik hele toffe boeken mag recenseren voor mijn blog en YouTube kanaal. Hierdoor ontvang ik ook gave boeken voor de leeftijdscategorie van Amy en Fenna. Een tijdje geleden ontving ik het boek ‘Wild’ van Mel Wallis de Vries. Een schrijfster die weet hoe ze met een spannend boek de jeugd aan het lezen krijgt. En inderdaad, Amy las dit boek in no time uit! En ze schreef er ook een verslag over voor school. Resultaat? Een G!

Achterflap

melwallisdevries

“Zes jongeren gaan op vakantie. Iedereen verbergt iets. Iedereen is verdachte. En niet iedereen komt levend terug.

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. De groep verdwaalt en ze zijn op elkaar aangewezen om te overleven. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep. Hoe kun je overleven als niemand te vertrouwen is?”

Samenvatting

Allereerst even mijn complimenten voor de prachtige uitvoering van het boek. Een mooi formaat hardcover met een gave neongroene kleur op de randen van het papier. En de binnenkant is ook een kunstwerk op zich. Dit zal zeker erg aanspreken bij de jeugd!

Omdat Amy het boek voor mij heeft gelezen heb ik haar boekverslag erbij gepakt en zal ik die behandelen. Dit is meer in een vorm van bepaalde vragen dan een stuk tekst als samenvatting.

Wat vond je de spannendste gebeurtenis?

De spannendste gebeurtenis vond ik toch wel toen de eerste tiener overleed. Dat is zo spannend omdat je niet weet wie het heeft gedaan en hoe het precies is gebeurd. Het slachtoffer lag heel wat meters beneden onderaan een klif. Is zij gevallen of geduwd? Alle andere tieners waren erg verdrietig, maar was het van iedereen wel oprecht?

Wat verwachtte je van het boek?

“Ik verwachtte zeker een erg spannend boek met veel onverwachte momenten. Ik verwachtte best veel van dit boek omdat het natuurlijk net uit was gekomen en er erg spannend uitzag.”

Zijn deze verwachtingen uitgekomen?

“Deze zijn zeker uitgekomen! Het was een ontzettend spannend boek met inderdaad veel onverwachte momenten wat ik erg leuk vond.”

Wat vond je van de afloop van dit boek?

Ik vond het erg goed, soms een klein tikkeltje voorspelbaar maar dat vond ik niet heel erg. Na het tweede slachtoffer had ik wel een klein beetje door hoe het in elkaar stak. Maar ondanks dat vond ik het toch erg goed geschreven, met veel details over de personages.

In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Dit boek speelt zich in het heden af. Er worden namelijk mobieltjes gebruikt en ze hebben 4G.

Waar speelt het boek zich allemaal af?

Bij Britt thuis: Dit is niet heel lang, maar Britt is zich hier aan het klaarmaken om met Liv te vertrekken naar het vliegveld.

Op het vliegveld/in het vliegtuig: Op het vliegveld stellen alle zes de tieners zich even aan elkaar voor, behalve Liv want zij kent iedereen al. Dan zitten ze in het vliegtuig en kan je vanuit elk personage lezen wat zij denken en vinden van elkaar.

In het vakantiehuis: Dit is het huis van Liv haar ouders waar de zes tieners mogen verblijven. Ze springen lekker in het zwembad en worden erg dronken. De volgende dag besluiten ze om in het natuurpark te overnachten.

Het natuurpark: Hier gebeurt eigenlijk alles. In het begin verloopt alles prima totdat ze in de avond weer gaan dringen en bijna allemaal weglopen en het eerste slachtoffer valt.

Wat is het thema van dit boek?

Het thema van dit boek is avontuur vind ik. Ze beleven ontzettend veel dingen en gaan echt op avontuur.

Wie zijn de hoofdpersonen?

Liv: Liv is een erg zelfverzekerd meisje die veel aandacht krijgt van jongens. Zij heeft ook een vriendje Fabian

Rosalie: Rosalie is een erg jaloers type en wil Liv eigenlijk voor haarzelf hebben.

Eva: Is de vriendin van Rosalie en krijgt steeds meer het gevoel alsof ze haar kwijtraakt aangezien Rosalie steeds meer met Liv omgaat.

Britt: Britt is erg onzeker en ligt niet zo lekker in de groep. Zij is al sinds kleins af aan allerbeste vriendinnen met Liv en voelt zich steeds meer in de steek gelaten.

Jack: Jack is een erg zelfverzekerd persoon en kan af en toe best gemeen zijn.

Fabian: Fabian is het vriendje van Liv en is dol op haar. Hij is een erg trouwe en nette jongen.

Hoe zorgt de auteur ervoor dat je geboeid blijft lezen?

De auteur zorgt ervoor dat de lezer genoeg informatie krijgt om het spannend te blijven vinden. Een voorbeeld hiervan is als de tieners in de tent zitten en buiten allemaal geluiden horen. Dit gaf heel veel spanning aan het verhaal.

melwallisdevries

Conclusie

Het feit dat Amy dit boek in rap tempo uitgelezen heeft geeft wel aan dat het een perfect boek is voor tieners. Ik ben ook erg blij dat de school van Amy en Fenna dit soort boeken op de leeslijst heeft staan. Hierdoor krijg je de jeugd echt aan het lezen. Amy gaf dit boek 4,5 ster.

Informatie

Wild – Mel Wallis de Vries

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 248 pagina’s

ISBN: 9789026147036

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge