Follow:
boeken, kids

Ga voor Groen! Liz Gogerly en Miguel Sanchez

gavoorgroen

Het milieu is een thema waar ik als kind niet heel veel extra aandacht voor had. Het werd in mijn herinnering ook niet zo heel veel besproken op school en plastic soep had helemaal nog nooit iemand van gehoord. Dat is in deze tijd wel anders. Op school wordt er aandacht aan besteed en ook in huis letten we er op dat we afval scheiden. Dit prachtige kleurrijke boek is een perfecte aanvulling hierop. Leer je kind hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een schone wereld.

Achterflap

“Na een leuk verjaardagsfeestje kijken vier vrienden om zich heen. Wat een troep! Overal liggen etensresten, inpakpapier, ballonnen en plastic speelgoed…Wat gebeurt er met dit afval?

Lulu, Daan, Emma en Amir gaan op onderzoek uit en leren hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen. Tot hun verrassing is groen leven helemaal niet zo moeilijk! Alle beetjes helpen en ook jij kunt meedoen. Neem een zero waste lunch mee naar school, trek een trui aan als je het koud hebt of tover oude rommel om tot iets nieuws. Dit boek staat boordevol groene tips voor een betere wereld. Ga voor Groen!”

Samenvatting

Dit boek is een boek waar kinderen niet alleen wat van leren maar ook zeker hun ogen uitkijken. Rijk gevuld met illustraties, tips en opdrachten. Op deze manier kan je kinderen op een hele toegankelijke manier betrekken bij bijvoorbeeld recyclen, en waarom je iets tweedehands koopt in plaats van altijd maar nieuw.

Omdat het vanuit een groepje kinderen wordt geschreven is het herkenbaar voor je kind. Veel dingen zullen zij ook herkennen. Ook Thomas wordt gevraagd om met zijn klas bijvoorbeeld glazen potjes mee van huis naar school te nemen. Hier maken ze dan weer iets moois van. Als de leerkracht hierbij uitlegt dat ze aan het recyclen zijn, en dat dit beter is voor het milieu zullen zij het meteen herkennen als iets wat ook in dit boek staat.

gavoorgroen

Thomas heeft niet altijd zin om te fietsen en wil soms liever met de auto (en ik moet bekennen dat ik dat ook best vaak heb hoor!). Door het boek samen te lezen ziet je kind ook in dat fietsen veel beter is voor het milieu. Thomas en ik hebben nu afgesproken vaker te gaan fietsen en ons dan te belonen met bijvoorbeeld een lekker ijsje. Door het beeldend te maken voor je kind begrijpt hij/zij ook veel beter het voordeel van minder vaak de auto te pakken.

gavoorgroen

gavoorgroen

Ook staan er heel veel leuke ‘doe-opdrachten’ in het boek. Deze zijn te herkennen aan de gele vlakken met ‘Kom in actie!’ als titel. Zo kan je kind actief aan de slag met het zorgen voor een beter milieu. Sommige opdrachten zijn erg leuk om met een klas te doen zoals het maken van compost. Zodra de juf weer een thema heeft omtrent het milieu gaat dit boek zeker mee naar school!

Conclusie

Wil je je kind milieubewuster maken op een leuke, spontane en actieve manier? Dan is dit boek absoluut een aanrader. Duidelijk geschreven, veel illustraties en leuke opdrachten zorgen voor een super gaaf boek over een zeer belangrijk thema.

Informatie

Ga voor Groen! – Liz Gogerly & Miguel Sanchez

Uitgeverij Witte Leeuw

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 9789492901163

Prijs: €10,49

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Jessica J.

    Echt zo fijn dat de kinderen van tegenwoordig op jonge leeftijd al leren hoe het precies zit! Bij mij was het vroeger ook anders, al heb ik dat intussen wel flink ingehaald.
    Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Rose Jam BubbleroonMy Profile

    april 6, 2019 at 12:26
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge