Follow:
beauty

#4 Opruim-Challenge: Beauty producten minimaliseren. Update!

Wat is het heerlijk om te weten dat je nog zoveel voorraad hebt dat je geen producten hoeft te kopen. Nu ik alles de afgelopen maanden langsloop in mijn voorraad, alles uitzoek en bewust aan het opmaken ben heb ik ook geen drang om dit soort producten aan te schaffen. Dat geeft rust. (en het ruimt ook nog eens lekker op). Vandaag weer een  update van mijn ‘Opruim-challenge’!

afgelopen maanden

Hier een collage van de foto’s van de afgelopen maanden, wil je de artikelen nog even nalezen kan je die hier vinden. Als ik naar deze foto’s kijk zie ik dat er al heel veel producten inmiddels opgemaakt zijn. Producten die al heel lang in de kast stonden en een beetje in het vergetelhoekje terecht waren gekomen. Ook zorgt het voor meer ordelijkheid in mijn kasten en lades. Een paar producten zijn nog niet op (veelal de maskers en make-up), maar dat gaat zeker goedkomen de komende periode.

Deze maand

De producten van de eerdere maanden die nog niet op zijn gegaan neem ik uiteraard mee naar deze maand. Ik heb daar 5 items aan toegevoegd die hier op de foto staan, en nog een handcrème van The Body Shop die ik vergeten was op de foto te zetten.

 • Catrice foundation
 • The Body Shop Tea Tree BB cream
 • Catrice Prime and Fine primer
 • The Body Shop Black Musk edt
 • Essence lipstick

De Catrice foundation is nog de enige foundation in mijn la. Vandaag komt er een nieuwe aan van Lancome die ik waanzinnig vind (en door een gekregen cadeaubon kon kopen), dus de Catrice variant moet eerst op. De primer van Hannah die ik de afgelopen maanden bij mijn challenge had is inmiddels op. (ook de Etos primer trouwens). De Catrice variant is de laatste primer in mijn verzameling. Ik denk dat ik hierna ook niet meer een nieuwe primer ga aanschaffen, ik gebruik het eigenlijk zelden.

De BB cream is eigenlijk ideaal in de zomer, als een foundation eigenlijk te heftig is met warm weer. Maar ik denk dat dit tubetje qua houdbaarheid de zomer niet haalt. Ik ga deze dus een beetje mengen met mijn foundation om ook een iets lichtere kleur te krijgen. Werkt prima!

De edt van The Body Shop is echt heerlijk. Inmiddels is de Honeymania op, en de body mist gebruik ik overdag af en toe tussendoor voor op mijn kleding. Ik wil in Engeland graag weer een luxe luchtje aanschaffen, dus heb ik mijzelf verplicht dat er zeker 1 à 2 flesjes van mijn The Body Shop geuren collectie op moeten voor de zomer.

Ik moet zeggen dat het opmaken van lipsticks mij zeer goed afgaat de afgelopen tijd. Inmiddels is er een MAC lipstick op (die ik niet eens op de foto’s heb gezet), de lipstick van Catrice van de eerste challenge is op en die van Douglas die boven op een foto staat is ook al aardig aan het opgaan. Ik heb deze van Essence er nu bijgedaan. Ik heb zoveel lipsticks en wil dit terugbrengen naar hooguit 3 kleurtjes. Ik heb dus nog een hoop op te maken dit jaar. 😉

Vorige week maakte ik de essence handcrème op die op de middelste foto staat. Nu heb ik de vanilla pumpkin van The Body Shop in gebruik. Deze was ook al aangebroken, dus perfect om eerst die op te maken voordat ik in mijn voorraad duik om weer een andere te pakken. Ik heb denk ik voor de komende 3 jaar nog genoeg voorraad aan handcrèmes…

Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Ik heb geen behoefte om bij bijvoorbeeld The Body Shop in te slaan. Ik heb de sale wederom weten te weerstaan. En dit zal voorlopig ook nog wel even moeten, want ik heb nog teveel voorraad. Wél leuk is dat ik ongeveer 10 producten voor het lichaam klaar heb liggen om uit te delen bij mijn volgende koffie-date met mijn vriendinnen, zij blij, ik blij!

Hoe staat het er bij jullie voor?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Jessica J.

  Schiet goed op, zeg! Ik ben vooral aan het proberen m’n Lush-voorraad wat uit te dunnen, want ik ben een echte Bath Bomb-hamsteraar, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Scrubee Body ButterMy Profile

  februari 4, 2019 at 11:05
  • Reply hillybillybeauty

   Voor straf lekker vaak in bad haha

   februari 4, 2019 at 11:52

  Leave a Reply

  CommentLuv badge